Vergelijk 2.468.378 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

G2 krijgt Android L in 2015, zegt LG

Door ,

Aan de populaire LG G2 gaat Android L niet voorbij. Dat wordt bevestigd door een functionaris van LG. Wanneer de update komt is nog niet zeker, maar wel blijkt dat de LG G3-interface ook zijn opwachting zal gaan maken op de G2.

Bezitters van de LG G2 kunnen opgelucht ademhalen. De nieuwste versie van Android, nu alleen nog bekendstaand onder de naam Android L, komt naar de G2. Niet meer dit jaar helaas, maar volgend jaar dus wel. Dat zegt althans een Italiaanse productmanager van LG in een gesprek met de Italiaanse website Tutto Android. Verder wordt duidelijk dat de G2 ook voorzien zal worden van de LG G3 interface. LG maakte al eerder bekend dat de G3-interface positief werd ontvangen en naar diverse andere modellen gebracht zou worden, maar de G2 was daar niet een van. Dat is nu blijkbaar veranderd, dus LG G2-bezitters kunnen zich gaan opmaken voor een grote ommeslag.

Wanneer komt de update?

Het is nog niet duidelijk op welke datum de Android L-update precies beschikbaar komt voor LG G2-bezitters. Omdat Android L nog niet is uitgebracht (dat gebeurt waarschijnlijk in het najaar) blijft het gissen naar een exacte datum, maar we kunnen ons niet voorstellen dat het hier om eind 2015 gaat. Dan is de LG G2 inmiddels al meer dan twee jaar oud en zal updaten voor de fabrikant weinig meerwaarde meer hebben. Nu de belofte staat dat de update komt, lijkt het ons het meest waarschijnlijk dat hij in het eerste of het tweede kwartaal van 2015 zal worden uitgerold. In de tussentijd zullen LG G2's nog op de 'oude' LG Optimus UI moeten draaien. Die is niet zo goed als de LG G3-interface maar je hebt natuurlijk nog steeds de ringtones van het Vienna Boys Choir, en dat maakt veel goed.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden