Vergelijk 2.694.849 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Goedkope telefoons Microsoft krijgen Opera Mini browser

Nieuws Goedkope telefoons Microsoft krijgen Opera Mini browser
Door ,

De standaardbrowser op goedkope telefoons van Microsoft wordt in de toekomst vervangen door Opera Mini. Het gaat om de browser op goedkope Nokia's en Nokia Asha's.

De Nokia Xpress Browser die te vinden is op Microsoft's goedkope mobiele telefoons wordt vervangen door Opera Mini. De browserontwikkelaar maakte vandaag bekend dat het daarover een overeenkomst met Microsoft heeft bereikt. Opera Mini zal vanaf nu worden meegeleverd op alle telefoons met het Series 30-, Series 40- of Asha-besturingssysteem. Dat zijn de goedkoopste telefoons van Microsoft en Nokia: toestellen als de Asha 501 en de Nokia 225.

Heb je nu al één van deze goedkope telefoons met internet, dan heb je nog wel gewoon toegang tot de Nokia Xpress Browser. Wel zal de fabrikant actief aanmoedigen om over te stappen op Opera Mini. Toestellen die nieuw in de winkel liggen worden vanuit de fabriek al voorzien van de nieuwe browser. De switch naar Opera Mini komt vermoedelijk voort uit Microsoft's ontslag van ruim 12.000 voormalige Nokia-medewerkers. Door de ontwikkeling van de browser door te schuiven naar Opera hoeft Microsoft dit niet meer zelf te doen.

Nokia 225

Het is nog onduidelijk wat Microsoft's plannen met de goedkope mobieltjes precies is. Eerder deze zomer verschenen er berichten dat de fabrikant afscheid zou nemen van de Asha-lijn en andere Nokia-budgetphones, maar onlangs werd nog wel de Nokia 109 aangekondigd. Aangezien er jaarlijks nog tientallen miljoenen goedkope Nokia-telefoons worden verkocht is het maar de vraag of Microsoft op korte termijn afscheid zal nemen van zo'n grote afzetmarkt.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden