Vergelijk 2.508.634 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Huawei Ascend Mate 7 onthulling op IFA'

Door ,

Huawei's volgende phablet gaat mogelijk over een kleine twee weken onthuld worden. Op een nieuwe uitnodiging voor Huawei's IFA-persconferent valt waarschijnlijk de Huawei Ascend Mate 3 te zien, voorzien van vingerafdrukscanner.

Huawei organiseert op 4 september een persconferentie in Berlijn, voorafgaand aan de IFA-technologie die daar die week plaats zal vinden. Uitnodigingen voor die presentatie werden al eerder verstuurd aan de Nederlandse pers, maar de Roemeense uitnodiging die vandaag weekend opdook bij Mobilissimo geeft alvast enkele hints. Volgens die site gaat Huawei een nieuwe Huawei Ascend Mate onthullen.

Vingerafdrukscanner

Op de uitnodiging zien we een tekening van een vrij grote smartphone met het Huawei-logo. Het design is neit al te opvallend: enkel valt op dat het toestel aan de grote kant is. Wel is op de uitnodiging ook nog een vingerafdruk te zien, wat er mogelijk op wijst dat het toestel voorzien zal zijn van een vingerafdrukscanner. Nadat de iPhone 5S en Galaxy S5 al van zo'n scanner voorzien waren lijkt het de nieuwe gadget voor populaire smartphones te worden.

Huawei Ascend Mate 7 uitnodiging

Huawei Ascend Mate 7 specificaties

Volgens Mobilissimo is het toestel op de uitnodiging de Huawei Ascend Mate 7. Waar die naam precies vandaan komt is nog onduidelijk: het is niet de zevende maar de derde Ascend Mate, en het toestel krijgt ook geen 7 inch scherm. Mogelijk is de naam bedoeld als tegenhanger van de Ascend P7. De Ascend Mate 7 zou in twee versies verschijnen: één met QHD-resolutie, een met Full HD. Beide zouden voorzien zijn van een 6 inch scherm, en respectievelijk 3 of 2 GB werkgeheugen. De processor zou door Huawei zelf ontwikkeld zijn.

Ascend Mate 2 opvolger

Eerder dit jaar onthulde Huawei de Ascend Mate 2. Dat toestel verscheen echter alleen in Amerika. De eerste Huawei Ascend Mate is sinds iets meer dan een jaar te koop in Nederland. Huawei's phablet is nog altijd één van de grootste smartphones die je kunt krijgen, voorzien van een fors 6,1 inch touchscreen. Huawei wist het toestel te voorzien van indrukwekkende hardware maar een relatief lage adviesprijs van onder de 400 euro. Hopelijk weet Huawei de nieuwe Mate opnieuw te voorzien van een zeer lage prijs.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden