Vergelijk 2.380.788 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Microsoft introduceert Windows Phone 8.1 Update 1

Door ,

Windows Phone 8.1 wordt pas sinds deze maand uitgerold voor gebruikers, maar ontwikkelaars kunnen binnenkort al aan de slag met Update 1. De nieuwe software voegt folders, snelheidsverbeteringen en verschillende andere features toe.

Windows Phone 8.1 Update 1 is de nieuwste versie van Microsoft's mobiele besturingssysteem, zo maakte de softwaregigant vandaag bekend op zijn blog. De update is vanaf volgende week beschikbaar voor ontwikkelaars, en zal ergens later dit jaar beschikbaar worden gemaakt voor gewone gebruikers. Die laatste groep wacht waarschijnlijk nog op de update naar Windows Phone 8.1, dat sinds deze maand uitgerold wordt voor alle Windows Phone-toestellen. Zo is de Nokia Lumia 630 al direct voorzien van 8.1, terwijl de Lumia 1020 nog niet over de nieuwe software beschikt.

Eerder dit jaar maakte Microsoft al bekend meer en sneller updates uit te gaan brengen voor Windows Phone. Na de release van de grote 8.1 update zouden er nog twee kleinere updates verschijnen, vergelijkbaar met het updateschema van Windows 8. Daar verscheen onlangs Windows 8.1, wat gevolgd werd door '8.1 Update 1'. De Windows Phone 8.1 Update 1 biedt echter een verrassend groot aantal verbeteringen en nieuwe features.

Windows Phone 8.1 Update 1 Windows Phone 8.1 Update 1

Live Folders

De grootste toevoeging in Update 1 is de mogelijkheid om folders op je Windows Phone startscherm te zetten. Dat was al een tijdje mogelijk met Nokia's 'App Folder'-app, maar Microsoft's eigen versie maakt de feature officieel. De nieuwe 'Live Folders' hebben bovendien nog steeds de functionaliteit van Live Tiles, en tonen dus notificaties zodra er iets te melden valt. 

Meer Live Tiles

Daarnaast zijn er nu Live Tiles voor Xbox Live Music en de Windows Store. Deze Tiles bieden een overzicht van interessante nieuwe musziek en apps, zodat je relevante updates kunt zien zonder dat je de apps hoeft te openen. er komt daarnaast een mogelijkheid om een 'Apps Corner' in te stellen, vergelijkbaar met een Guest Mode op sommige Android-smartphones zoals de LG G3. In de Apps Corner hebben gebruikers maar toegang tot een beperkt aantal apps en geen gevoelige data, zodat je je telefoon gerust even kan uitlenen. 

Verbeteringen

Ook worden er veel kleine verbeteringen achter de schermen doorgevoerd. Internet Explorer biedt betere rendering van websites, high-end WIndows Phones zullen een stuk sneller opladen, er is ondersteuning voor smart covers zoals de Dot View case van de HTC One (M8), en er zijn nieuwe standaarden ondersteund voor Bluetooth. VPN-ondertsteuning is er nu ook via publieke WiFi-hotspots Tot slot worden er meer resoluties ondersteund, waaronder 1280x800 en 540x960 pixels. 

8.1 Update 2

Microsoft blijft voorlopig niet stilzitten. Windows Phone 8.1 Update 1 is vanaf volgende week beschikbaar voor ontwikkelaars via Microsoft's site, en later dit jaar voor iedereen. In november zou ook nog eens 8.1 Update 2 verschijnen, met nog meer nieuwe veelgevraagde features. Details over die update zijn nog niet bekend.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden