Vergelijk 2.536.129 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

LG kwartaalcijfers: 14 miljoen smartphones verkocht

Door ,

LG heeft een succesvol kwartaal achter de rug. Het Koreaanse bedrijf verkocht afgelopen kwartaal 14,5 miljoen smartphones, een record voor LG. Vooral LG's budgetmodellen en de G3 waren erg succesvol.

De afgelopen drie maanden heeft LG een omzet van 11 miljard euro behaald, een stijging van 7,7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook de winst steeg flink: met 26 procent ten opzichte van vorig jaar, naar 437 miljoen euro. Dat kwam vooral dankzij succes bij LG's TV- en smartphone-afdelingen. Zo wist de LG Mobile-tak een winst van 72 miljoen euro te betalen, de eerste winst in drie kwartalen. Ook de omzet van LG Mobile steeg met 16 procent naar 2,6 miljard euro.

LG L III-serie

Volgens de fabrikant komt die groeiende winst vooral dankzij de verkopen van de LG L III-serie, een reeks goedkope Android-smartphones. De LG L40, L70en L90 verschenen begin dit jaar en bieden goede hardware voor minder dan 200 euro. Ook de LG G3 zou het goed doen. LG's nieuwe vlaggenschip is sinds kort te koop in Nederland en is één van de eerste smartphones met een QHD-scherm.

LG L Series II met L40, L70 en L90

Recordverkopen

In totaal verkocht LG afgelopen kwartaal 14,5 miljoen mobiele telefoons, een absoluut record voor het bedrijf en 20 procent meer dan dezelfde periode vorig jaar. Daarmee is LG nog lang niet zo groot als concurrenten Apple en Samsung, die ieder kwartaal tientallen miljoenen smartphones verkocht. Die bedrijven hebben recentelijk echter last van dalende verkopen, terwijl LG aan het groeien is. Goed nieuws voor de Koreanen dus.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden