Vergelijk 3.443.848 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Alcatel introduceert One Touch Pop C2

Door ,

De Alcatel One Touch Pop C2 is plotseling in Nederland te koop. Het is één van de goedkoopste Android-smartphones van Alcatel tot nu toe, maar de specificaties zijn dan ook niet al te indrukwekkend.

De Alcatel One Touch Pop C2 is het nieuwste toestel in de Pop C-serie, waarin afgelopen jaar ook al de Pop C1, Pop C3, Pop C5, Pop C7, Pop C9 en enkele dual-sim varianten verschenen. De Pop C2 is zoals de naam al aangeeft zo'n beetje het instapmodel van de serie, voorzien van matige hardware maar wel een zeer lage adviesprijs. Daarmee is het toestel wellicht interessant voor consumenten op zoek naar een eerste smartphone.

Je kunt de Pop C2 vanaf vandaag kopen bij een enkele Nederlandse winkel. Het toestel is vooralsnog alleen verkrijgbaar in het zwart; een witte variant bestaat wel, maar wordt nog niet in Nederland verkocht.

Alcatel One Touch Pop C2

Alcatel One Touch Pop C2 specificaties

  • 4 inch TFT-scherm met resolutie van 480x800 pixels
  • 3-megapixelcamera achterop, geen frontcam
  • Loopt op Android 4.2 Jelly Bean
  • 1,3 GHz dual-core processor, 512 MB werkgeheugen
  • 4 GB opslagruimte ingebouwd, voorzien van microSD-slot

De hardware van de Alcatel One Touch Pop C2 is niet al te krachtig, maar is net genoeg voor een instapmodel. De 1,2 GHz dual-core processor zou in ieder geval apps als WhatsApp en Twitter soepel moeten laten lopen. Het 4 inch scherm is bovendien relatief groot voor deze prijsklasse, al moet daarbij worden aangetekend dat Alcatel heeft gekozen voor een scherm dat slechts 262.000 kleuren kan tonen, terwijl vrijwel alle andere smartphones tegenwoordig 16 miljoen kleuren ondersteunen. Daardoor zullen beelden soms wat diepte en detail missen.

Bovendien loopt de Pop C2 nog op Android 4.2 Jelly Bean, een inmiddels bijna twee jaar oude versie van Android. Alcatel brengt zelden updates uit voor zijn smartphones, waardoor je waarschijnlijk vast zit aan oudere software. En dat is jammer, want juist in Android 4.3 en 4.4 heeft Google verbeteringen doorgevoerd die ervoor zorgen dat goedkope toestellen als de Pop C2 beter lopen. Andere fabrikanten brengen bovendien wél goedkope smartphones met de nieuwe software uit, zoals de Motorola Moto E en de LG L40.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden