Vergelijk 2.551.629 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia Lumia Cyan update vanaf deze week in Nederland

Door , - 3 reacties

De Nokia Lumia Cyan update wordt vanaf deze week uitgerold voor Nokia's Windows Phones in Nederland. De update combineert Microsoft's Windows Phone 8.1 met extra Nokia-features zoals een verbeterde camera-app.

De Nokia Lumia Cyan update zal vanaf morgen uitgerold worden voor alle Nederlandse Lumia-toestellen met Windows Phone 8, zo maakte de fabrikant vandaag bekend. De eerste modellen krijgen de update morgen al, en de complete Lumia-serie ontvangt de updates binnen enkele weken. Je krijgt automatisch een melding zodra de update beschikbaar is. Het is ook mogelijk om handmatig op updates te controleren door op je Lumia onder 'Instellingen' naar 'Telefoonupdate' te gaan.

Windows Phone 8.1

Nokia Lumia Cyan is een combinatie van Microsoft's Windows Phone 8.1 update en een aantal features die exclusief zijn voor Lumia-toestellen. Windows Phone 8.1 is een grote update voor Microsoft's mobiele OS, en voegt onder andere een notificatiecentrum ('Action Center') toe. Ook is er nu een toetsenbord waarmee je kunt swypen om te typen, en er zijn meer opties om je Live Tiles aan te passen. De nieuwe Video Tuner app van Microsoft, waarmee je video's kunt bewerken, werkt alleen met Windows Phone 8.1.

Nokia Lumia Cyan

Het 'Lumia Cyan' deel brengt vooral verbeteringen voor bestaande Nokia-apps met zich mee. Zo kun je je foto's nu direct bewerken vanuit de Nokia Camera en Camera Roll-apps. De Storyteller-app voor de Lumia 930 en Lumia 1520 biedt nu ook 'Living Images', waarmee je foto's tot leven komen. Deze twee toestellen ondersteunen nu ook Rich Recording met Surround Sound. Heeft je Lumia ruimte voor een microSD-kaart, dan kun je nu ook apps op die kaart installeren.

Alle Lumia's

Het is onbekend welke Lumia's de update als eerste ontvangen. De Nokia Lumia 630 en Lumia 930, die sinds kort in Nederland te koop zijn, zijn al direct voorzien van Lumia Cyan en Windows Phone 8.1. De verwachting is dat high-end smartphones als de Lumia 1020 en Lumia 925 als eerste zullen volgen, maar ook populaire modellen als de Lumia 520 zullen hooguit enkele weken moeten wachten.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden