Vergelijk 3.298.088 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

BlackBerry Passport krijgt touch-toetsenbord

Door ,

De BlackBerry Passport is nog niet te koop, maar de aandacht voor het opvallend vierkante model is hoog. BlackBerry stopt een boel innovatie in de Passport, waaronder een aanraakgevoelig toetsenbord.

De telefoon mag dan nog niet officieel uitgebracht zijn, de BlackBerry Passport is en blijft een opvallende verschijning. Met zijn vierkante scherm van 4.5 inch is het sowieso een unieke telefoon, maar BlackBerry laat het daar niet bij. Op haar eigen blog licht de Canadese smartphonebouwer nog een tipje van de sluier op. Het fysieke toetsenbord, dat onderaan de telefoon is te vinden, is in zijn geheel aanraakgevoelig. In wezen is het toetsenbord dus een grote touchpad. BlackBerry geeft meteen een aantal voorbeelden wat daar de voordelen van zijn, maar we kunnen ons voorstellen dat ontwikkelaars met dit gegeven nog meer leuke fratsen kunnen uithalen.

BlackBerry Passport

De voordelen van een touch-toetsenbord

We zetten de voordelen die BlackBerry op haar blog opsomt kort voor je op een rij:

  • Sneller scrollen - Zonder dat je vingers het toetsenbord hoeven te verlaten, kan je op welke pagina dan ook naar boven en naar beneden scrollen, al zal naar links en rechts waarschijnlijk ook mogelijk worden voor sommige uitgebreide spreadsheets.
  • Bediening van een cursor - Op smartphones zijn ze bijna uitgestorven, maar BlackBerry houdt ze levend, en met reden. Het bedrijf is van mening dat het de productiviteit kan verhogen, en dus kan je met je toetsenbord, na twee keer tikken, een cursor bedienen.
  • Tekst selecteren - Op smartphones werkt dit nu nog wat onhandig, maar bij de Passport hoef je alleen de Shift ingedrukt te houden en naar links of rechts te vegen om langere lappen tekst te selecteren. Handig!
  • Aanvullen en verwijderen - Met het aanraakgevoelige toetsenbord op de BlackBerry hoef je alleen maar naar links te swipen om je laatstgeschreven woord te verwijderen en naar rechts om de suggestie die het systeem aangeeft, te accepteren.

Verder heeft BlackBerry nog wat software op het scherm zelf toegevoegd, zoals een speciale rij met veelgebruikte of toepasselijke tekens, zodat het typen écht snel zal gaan op de Passport. Daarmee lijkt BlackBerry in ieder geval voor het hoofdstuk 'invoer' een goed cijfer te scoren. De vraag blijft natuurlijk hoe de Canadezen op de andere punten gaan scoren.

Bron: BlackBerry Blog

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden