Vergelijk 2.541.962 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia Lumia Cyan update met Windows Phone 8.1 rolt uit

Door ,

Nokia is begonnen met de wereldwijde update van Windows Phone-toestellen. Alle Lumia's worden de komende weken voorzien van Lumia Cyan en Windows Phone 8.1, de nieuwste software die de twee bedrijven te bieden hebben.

De Nokia Lumia Cyan update is nu beschikbaar voor de Lumia 625 in Thailand, zo meldt WPCentral. Ook in Spanje en Finland zou de update al uitgerold worden voor de 625 en andere goedkopere toestellen als de Lumia 520. Microsoft maakte eerder al bekend dat de update 'vanaf juli' wereldwijd beschikbaar zou zijn, en de fabrikant lijkt nu dus het startschot te hebben gegeven. Het zou slechts om een beperkt aantal landen gaan, zodat de update beter getest kan worden voordat Microsoft overgaat tot een globale uitrol.

Nederland

Wanneer de Lumia Cyan update in Nederland beschikbaar zal zijn is nog onbekend. Eerder dit jaar lekte er een roadmap uit over de updateplannen van Nokia voor de Nederlandse markt.. Daaruit zou blijken dat vrijwel alle Lumia's tussen halverwege juli en eind augustus een update zullen ontvangen. De Nokia Lumia 630 en Lumia 930 zijn nu al van de nieuwe software voorzien, terwijl oudere topmodellen als de Lumia 920 en de Lumia 1520 binnen enkele weken bijgewerkt worden.

Wat is Nokia Lumia Cyan?

'Nokia Lumia Cyan' is de verzamelnaam voor Windows Phone 8.1 en enkele extra features van Nokia. Windows Phone 8.1 is de nieuwste versie van Microsoft's mobiele besturingssysteem, en voegt onder andere een notificatiecentrum toe. Ook nieuw is een Podcasts-app, de mogelijkheid een achtergrond in te stellen, en meer formaten voor de Live Tiles. Nokia's Cyan biedt daarnaast nog onder andere de mogelijkheid om je schermhelderheid verder aan te passen en vernieuwde versies van Nokia's applicaties, waaronder de Creative Studio app.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden