Vergelijk 2.956.161 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Apple en Android de baas in de VS

Door ,

Apple en Android zijn nog altijd de alleenheersers op de smartphonemarkt in de VS. Van de fabrikanten is Apple nog altijd de baas; van alle smartphones in de VS komen er meer dan 40 procent uit Cupertino.

Het onderzoeksbureau Comscore heeft resultaten naar buiten gebracht van hun marktonderzoek in de Verenigde Staten. Daaruit blijkt onder andere dat Android niet meer groeit, terwijl Apple dat wel doet. Desalniettemin is Android nog steeds de leider met een marktaandeel van 52.1 procent. Dat betekent dus dat van alle 169 miljoen smartphones die er zijn in de VS, er iets meer dan de helft op het mobiele besturingssysteem van Android draaien.  Apple mag dan wel kleiner zijn dan Android, toch zijn er 41.9 procent van alle toestellen van Apple. De rest van de markt wordt ingenomen door Windows Phone, BlackBerry en Symbian.

Smartphoneplatform                             Marktaandeel
Google Android 52.1
Apple iOS 41.9
Windows Phone 3.4
BlackBerry 2.3
Symbian 0.1

Naast de verdeling van de markt onder smartphoneplatformen heeft Comscore ook onderzocht wat dan de meest verkopende smartphonefabrikanten zijn. Zoals je wellicht ook uit bovenstaande tabel had kunnen afleiden, staat Apple daar bovenaan. Runner-up is Samsung, die verantwoordelijk is voor een kwart van alle smartphones die er in de VS circuleren. De lijst wordt verder gecompleteerd door LG, Motorola en HTC.

Fabrikant                                                  Marktaandeel
Apple 41.9
Samsung 27.8
LG 6.5
Motorola 6.3
HTC 5.1

Zoals uit bovenstaande tabel valt af te lezen, is Apple in de VS nog steeds alleenheerser. Het mag dan niet het meest populaire besturingssysteem bieden, er zijn nog steeds geen fabrikanten die in de buurt komen van de populariteit van Apple.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden