Vergelijk 3.473.379 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Xperia T2 Ultra nu te koop

Door ,

De Sony Xperia T2 Ultra is een paar maanden later dan gepland alsnog in Nederland verkrijgbaar. Sony's flinke phablet heeft een groot 6 inch scherm en goede hardware voor een relatief lage prijs.

De late release van de Sony Xperia T2 Ultra in Nederland is opvallend. Onlangs kondigde Sony namelijk al een opvolger aan, de Sony Xperia T3, die vanaf eind juli in Nederland te koop is. Lange tijd leek het erop dat de Xperia T2 Ultra, na zijn onthulling begin dit jaar, niet meer in Nederland zou verschijnen. Nu krijgt het toestel alsnog een beperkte release.

Je kunt de Xperia T2 Ultra kopen bij verschillende webwinkels, zowel los als in combinatie met een abonnement. De dual-sim variant, Xperia T2 Ultra Dual, krijgt waarschijnlijk geen Nederlandse release.

Sony Xperia T2 Ultra specificaties

Sony's nieuwe Android-phablet valt vooral op met zijn grote scherm van 6 inch. Dat scherm heeft een resolutie van 720x1280 pixels, wat neerkomt op een wat lage 245 pixels per inch. Dat is niet al te scherp voor een smartphone van deze prijsklasse. Wel zijn de randen rondom het scherm beperkt gebleven: 74% van de voorkant van de Xperia T2 Ultra wordt gebruikt door het scherm. Zo heb je een groot scherm op een relatief compacte smartphone.

Sony Xperia T2 Ultra Sony Xperia T2 Ultra Sony Xperia T2 Ultra Sony Xperia T2 Ultra serie

Ook de andere Xperia T2 Ultra specificaties zijn heel behoorlijk. Zo heeft het toestel een 13-megapixelcamera achterop. Ingebouwd zit een 1,4 Ghz quad-core processor met 1 GB werkgeheugen. Er is 8 GB opslagruimte aanwezig, wat je eventueel kunt uitbreiden met microSD-geheugenkaarten. De accu met een capaciteit van 3000 mAh zou moeten zorgen voor een prima batterijduur.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden