Vergelijk 2.460.796 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

BlackBerry beperkt verlies, verkoopt beter dan verwacht

Door ,

De nieuwe kwartaalcijfers van BlackBerry tonen nog steeds verliezen, maar wel fors minder dan verwachten. Ook zijn BlackBerry's verkopen gestegen ten opzichte van vorig kwartaal, wat wijst op een mogelijk herstel van de Canadese fabrikant.

BlackBerry presenteerde zojuist zijn kwartaalcijfers, en die lijken reuze mee te vallen. Het Canadese bedrijf maakte nog steeds verlies, maar een stuk minder dan verwacht. Het totale verlies over de afgelopen drie maanden is 60 miljoen dollar, of 11 cent per aandeel. Analisten hadden daarentegen gerekend op een verlies van 26 cent per aandeel. In dezelfde periode vorig jaar draaide BlackBerry nog een verlies van 84 miljoen dollar.

Omzet daalt, verkopen stijgen

De omzet van BlackBerry daalde echter ook fors ten opzichte van vorig jaar. Toen werd er een omzet van ruim 3 miljard dollar geboekt in één kwartaal, terwijl de omzet nu nog maar 966 miljoen dollar was. Het aantal verkochte smartphones steeg wel: 1,6 miljoen toestellen in het afgelopen kwartaal, ten opzichte van 1,3 miljoen vorig kwartaal.

BlackBerry herstelt?

Daarmee lijkt BlackBerry langzaamaan weer een beetje op te krabbelen. Het bedrijf heeft een zwaar jaar achter de rug met gigantische verliezen, en de teleurstellende launch van BlackBerry 10. Hoewel de nieuwe toestellen van BlackBerry positief werden ontvangen, bleken consumenten smartphones als de BlackBerry Z10 en Z30 links te laten liggen. Inmiddels heeft BlackBerry alweer een paar maanden een nieuwe CEO, John Chen, die het bedrijf aan het herstructureren is. Gisteren maakte BlackBerry nog bekend de Amazon Appstore toe te voegen aan BlackBerry 10 om het app-aanbod te verbeteren.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden