Vergelijk 3.352.407 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

BlackBerry brengt Amazon Appstore naar BlackBerry 10

Door ,

BlackBerry gaat het voor gebruikers nog makkelijker maken om Android-apps te installeren. Vanaf BlackBerry 10.3 wordt Amazon's Appstore voor Android-apps automatisch meegeleverd.

Alle BlackBerry 10-smartphones worden dit najaar voorzien van de Amazon Appstore, zo maakte BlackBerry zojuist bekend. De nieuwe appstore wordt geintroduceerd met BlackBerry 10.3, een grote update die BlackBerry voor dit najaar gepland heeft. Via Amazon's app-winkel kunnen gebruikers gemakkelijk Android-apps downloaden voor hun smartphone. De Amazon Appstore komt naast BlackBerry World, waar gebruikers ook nog BlackBerry 10 'native' apps kunnen downloaden.

Android apps op BlackBerry 10

Smartphones van BlackBerry zoals de Z10, Q10 en Z30 lopen op BlackBerry 10, het eigen besturingssysteem van de fabrikant. Binnen dat besturingssysteem is het echter wel mogelijk om Android-applicaties te laten lopen. Voor gebruikers van BlackBerry 10 is het al lange tijd relatief simpel om Android-apps te installeren op hun toestel, maar de nieuwe update moet het nog makkelijker maken.

Amazon Appstore

Volgens BlackBerry's CEO John Chen is de toevoeging bedoeld om BlackBerry 10 een aantrekkelijk platform voor gebruikers te maken. Eén van de meest-gehoorde klachten over BlackBerry's smartphones is dat het app-aanbod beperkt is in vergelijking met de concurrentie. Het is voor de Canadezen erg lastig om ontwikkelaars aan te trekken om apps specifiek voor BlackBerry te ontwikkelen. Door een Android appstore standaard beschikbaar te maken is het app-aanbod plotseling een stuk uitgebreider, zonder dat BlackBerry grote investeringen in ontwikkelaars hoeft te doen.

Meer dan 200.000 apps

De Amazon Appstore biedt meer dan 200.000 populaire Android-apps. Vrijwel alle populaire Android-apps, waaronder Netflix en Candy Crush Saga, zijn in de Appstore terug te vinden. Het aanbod is wel wat klein vergeleken met de Google Play Store, waar inmiddels meer dan een miljoen apps verkrijgbaar voor zijn. Bovendien verschijnen updates voor apps vaak pas ietsje later in de Amazon Appstore. Toch brengt de Appstore een flink aantal veelgevraagde apps gemakkelijk naar BlackBerry 10-gebruikers.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden