Vergelijk 2.460.796 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony Xperia Z kampt met batterijproblemen na 4.4 KitKat-update

Door , - 107 reacties

Sony heeft zeer recent de Android 4.4 KitKat-update uitgerold naar Sony Xperia Z en Xperia ZR-toestellen. Nu blijkt echter dat sinds de update de batterij van de telefoons een stuk sneller leeg gaat. Er is gelukkig een oplossing.

Het is altijd spannend als je een nieuwe update installeert. Welke functies komen erbij, wat is er veranderd? Werkt het sneller, of juist langzamer? En natuurlijk: gaat die batterij nou eindelijk eens langer mee? Getuige de verontruste gebruikers die XperiaBlog wist te vinden, was het juist de batterij die ander gedrag vertoonde na de update: hij was opeens veel sneller leeg. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en Sony zelf stelde dan ook gelijk een onderzoek in naar de oorzaak van dit toegenomen batterijverbruik. Het bleek te liggen bij de nieuwe Google Play Services-app.

Sony Xperia Z

Hoe te voorkomen/fixen

Als je een Sony Xperia Z of Sony Xperia ZR hebt (beide toestellen hebben er klaarblijkelijk last van), dan is de meest voor de hand liggende optie natuurlijk om Google Play Services van je telefoon te verwijderen. Dat betekent echter wel dat je bepaalde diensten op je telefoon niet meer kan gebruiken, dus als je daar geen behoefte aan hebt, is er ook nog een andere manier.

De twee hoofdoorzaken lijken de backupfunctie en het weergeven van lokale advertenties te zijn. Die kan je beide uitschakelen. De backupfunctie is te vinden in instellingen->Backup en reset->vinkje bij Backup mijn data. Het weergeven van lokale advertenties vind je ergens anders, namelijk in instellingen->Google->advertenties->afmelden voor op interesses gebaseerde advertenties aanvinken. Op die manier zou het mogelijk zijn het batterijverbruik in te dammen. De instellingen kan je dan weer terugzetten op het moment dat Google een update uitbrengt voor de Google Play Services die niet zo'n zware wissel op je accu trekt.

Bron: XperiaBlog

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden