Vergelijk 2.513.584 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Apple wint verkoopverbod op enkele Samsung-smartphones in Nederland

Door ,

Enkele oudere Samsung-smartphones mogen niet meer in Nederland verkocht worden. De rechter heeft bepaald dat deze toestellen inbreuk maken op de patenten van Apple. Het gaat voornamelijk om smartphones die al een tijdje niet meer te koop zijn.

De Samsung Galaxy S, Galaxy S II en de Galaxy Ace mogen niet meer in Nederland verkocht worden, zo heeft de Hoge Raad besloten. De uitspraak is het gevolg van een rechtszaak die Apple in 2011 tegen Samsung aanspande. Volgens Apple maakten deze toestellen inbreuk op patenten van het bedrijf.

Het gaat specifiek om het 'bounce-back patent' van Apple. Dat omschrijft het terugstuiteren van foto's nadat ze door de gebruiker worden versleept. Volgens de Nederlandse rechter mogen alle smartphones met deze feature niet meer naar Nederland worden geimporteerd, waardoor ze ook niet meer verkocht kunnen worden. De software-feature is inmiddels niet meer terug te vinden in Samsung's smartphones, waardoor het verbod eigenlijk alleen van toepassing heeft op de drie bovengenoemde toestellen.

Samsung Galaxy Ace 2

Samsung Galaxy Ace

Oorspronkelijk won Apple in augustus 2011 al een verbod tegen deze smartphones van Samsung. Samsung ging toen in hoger beroep, waardoor het import/verkoopverbod tijdelijk werd stilgelegd. Nu heeft de Nederlandse rechtbank alsnog uitspraak gedaan, en het verkoopverbod bevestigd. Gezien het om oude smartphones gaat zal het verbod echter nauwelijks effect hebben op de Nederlandse toestellen van Samsung. Enkel de Samsung Galaxy Ace wordt in beperkte mate nog verkocht in Nederland, de Galaxy S en S II zijn al een tijdje niet meer hier te koop.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden