Vergelijk 2.876.600 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Sony werkt aan goedkope waterdichte smartphones'

Door ,

De meeste waterdichte smartphones zijn high-end topmodellen, die vaak behoorlijk prijzig zijn. Volgens bronnen zou Sony dat willen veranderen in 2015, met enkele goedkope waterdichte smartphones.

In 2015 kunnen we goedkopere waterdichte smartphones van Sony verwachten, zo meldt Digitimes. Volgens betrouwbare bronnen wil Sony waterdichte smartphones uitbrengen in alle prijssegmenten, omdat de toestellen erg populair zouden zijn. De meeste waterdichte smartphones kosten nu nog minimaal 400 euro, maar Sony zou werken aan toestellen van minder dan 250 euro.

Weinig concurrentie

Uiteindelijk is het doel om zelfs in het low-end segment enkele waterdichte smartphones uit te gaan brengen. De goedkoopste waterdichte smartphone van het moment is de Samsung Galaxy Xcover 2, maar dat toestel is inmiddels bijna anderhalf jaar oud. Sony zou dus weinig concurrentie hebben als het bedrijf zijn eigen goedkope waterdichte mobieltjes uitbrengt. 

Pionier Sony

Sony was één van de eerste fabrikanten van waterdichte smartphones. Het bedrijf bracht een paar jaar geleden al de Sony Xperia Active en de Xperia Go uit, twee waterdichte middenklassers. Inmiddels zijn Sony's topmodellen, waaronder de Xperia Z2 en Xperia Z1 Compact, volledig waterdicht. Ook andere fabrikanten als Samsung en LG werken aan waterdichte smartphones. 

Tip: Bekijk nu een overzicht van alle waterdichte smartphones

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden