Vergelijk 2.956.040 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HTC Desire 816 en 610 nu te koop

Door ,

HTC heeft vandaag aangekondigd dat de HTC Desire 610 en 816 vanaf morgen uitgeleverd gaan worden. Veel webwinkels hebben het toestel dan ook op voorraad. GSMinfo.nl kijkt kort wat de nieuwe Desire-toestellen te bieden hebben.

HTC heeft aangekondigd dat de nieuwste generatie HTC Desire-telefoons vanaf morgen in de verkoop zullen gaan. Het gaat natuurlijk om de grote HTC Desire 816 en de kleinere, goedkopere HTC Desire 610. De Desire-merknaam is bij veel consumenten bekend, HTC heeft al sinds 2010 Desire-telefoons in het assortiment. Nu is het de beurt aan de nieuwe telefoons om de fakkel over te nemen. Wat zijn de nieuwe Desire-toestellen voor telefoons?

De HTC Desire 816

De HTC Desire 816 is uitgerust met een 5.5 inch HD-beeldscherm. Het toestel is met zijn afmetingen van 156 bij 79mm dan ook bepaald geen kleine jongen. De behuizing is gemaakt van plastic, maar heeft verdacht veel weg van het topmodel, de HTC One (M8). Het scheelt dat het toestel maar 8mm dik is, je krijgt dus geen baksteen in je broekzak.

De software van de Desire 816 is het nieuwste van het nieuwste. Je krijgt een toestel dat loopt op Android 4.4 KitKat, de meest recente versie. Ook komt er een keur aan HTC-apps meegeleverd op de telefoon, zoals HTC BlinkFeed en HTC's eigen uitgebreide camerasoftware. Dat loopt allemaal op een Qualcomm quad-core processor en het interne geheugen bedraagt 8GB. Er is trouwens ook ondersteuning voor het snelle 4G-internet protocol aanwezig.

HTC Desire 816HTC Desire 610

HTC Desire 610

De HTC Desire 610 is niet zo groot als de 816, maar heeft nog steeds een 4.7 inch beeldscherm. De afmetingen zijn wat bescheidener met 142 bij 69 mm. Het toestel is wel wat dikker dan de 816, namelijk 9.66 mm. De Desire 610 heeft dezelfde Qualcomm Snapdragon 400-processor als zijn grote broer, maar in de 610 is hij iets lager geklokt en dus iets langzamer. De ondersteuning voor snel draadloos internet in de vorm van 4G is hier overigens ook aanwezig.

Dan de software. Het toestel is net als de Desire 816 voorzien van Android 4.4 KitKat, gecombineerd met de HTC Sense 5.5-skin. Ook hier vind je de HTC BlinkFeed-app terug, alsmede de uitgebreide camerasoftware. Daarmee kun je gemakkelijk de foto's bewerken die je met de ingebouwde 8 megapixel camera hebt gemaakt. Je kan ook HTC Zoe gebruiken, dan maak je een kort filmpje, dat je later weer kan compileren in een leuke samenvatting.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden