Vergelijk 4.331.844 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Geen Samsung Galaxy S III Android 4.4 update?

Door , - 1 reactie

In tegenstelling tot eerdere berichten krijgt Samsung's twee jaar oude topmodel mogelijk geen update naar Android 4.4 KitKat. De update was oorspronkelijk wel gepland, maar zou problemen hebben tijdens de ontwikkeling.

De Samsung Galaxy S III zal niet bijgewerkt worden naar Android 4.4 KitKat, zo meldt het doorgaans betrouwbare SamMobile. De site heeft een lijst geplaatst van alle Samsung-smartphones die een update krijgen naar de nieuwste versie van Android. Hoewel de Amerikaanse en 4G-versies van de Galaxy S III wel op de lijst staan voor een geplande updaten, hebben Nederlandse bezitters van het voormalige vlaggenschip waarschijnlijk pech.

Weinig werkgeheugen

Oorspronkelijk zou een update naar Android 4.4 voor de Galaxy S III wel in de planning hebben gestaan. Tijdens de ontwikkeling zou de Koreaanse fabrikant echter tegen problemen aangelopen zijn waardoor het niet mogelijk zou zijn een goed-werkende versie van de update af te leveren. Het grootste probleem is het beperkte werkgeheugen van de S III: de Europese versie heeft slechts 1 GB werkgeheugen, en dat is te krap om Android 4.4 en Samsung's eigen apps goed te laten lopen.

Druk van Google

Waarom de Samsung Galaxy S III 4G en de Amerikaanse versie dan wel een update krijgen? Omdat deze modellen voorzien zijn van 2 GB werkgeheugen, wel genoeg om de update soepeltjes te laten lopejn. Samsung heeft nog niet officieel bevestigd dat de Galaxy S III blijft steken op Android 4.3 Jelly Bean, en volgens SamMobile zou Google Samsung onder druk zetten om toch de update uit te brengen. De Galaxy S3 was namelijk nog geen 18 maanden toen Android 4.4 KitKat verscheen, en fabrikanten zijn dan eigenlijk verplicht om hun toestellen van een update te voorzien, zeker een populair model als de S3. Of Google's druk zin zal hebben is nog onduidelijk.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden