Vergelijk 3.483.361 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

BlackBerry stopt misschien met maken telefoons

Door ,

BlackBerry gaat wellicht stoppen met telefoons, als daar niet snel geld mee wordt verdiend, zegt CEO John Chen. BlackBerry heeft de afgelopen tijd steeds minder telefoons verkocht, en dus komt het beslismoment eraan: gaan we door of stoppen we ermee?

BlackBerry gaat misschien stoppen met het maken van telefoons. Dat zegt John Chen, de CEO van het bedrijf. Zijn letterlijke quote bij persbureau Reuters: 'Als ik geen geld kan verdienen met telefoons, ga ik niet in de telefoonmarkt zitten.' Afgelopen kwartaal noteerde BlackBerry nog een afzet van minder dan 2 miljoen telefoons. Chen denkt dat de telefoonbranche van BlackBerry winstgevend zou moeten kunnen zijn bij een aantal van 10 miljoen per jaar.

Niet afhankelijk van telefoons

Naast telefoons heeft BlackBerry nog een aantal andere voornamelijk zakelijke diensten waar het bedrijf op kan blijven drijven, mocht het de telefoontak afstoten. Verder wil het bedrijf zich meer focussen op de zakelijke markt, en niet op de wispelturige consumentenmarkt. Mocht BlackBerry dus stoppen met telefoons, betekent dat geenszins het einde van het bedrijf uit Canada.

Wij hopen dat BlackBerry niet gaat stoppen met het maken van smartphones. Met BlackBerry OS 10 hebben ze echt goud in handen, voor zowel de zakelijke als de consumentenmarkt. Het zou daarom zonde zijn als het Canadese bedrijf de telefoon-branche zou verlaten. Wat denk jij? Moet BlackBerry vandaag nog stoppen, of doorgaan waar ze mee bezig zijn?

Bron: Reuters

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden