Vergelijk 3.340.375 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

KPN's 4G-netwerk nu in heel Nederland beschikbaar

Door ,

KPN zegt vandaag de uitrol van zijn landelijke 4G netwerk te hebben voltooid. Het is daarmee de eerste Nederlandse provider die 4G in heel Nederland weet te bieden. Volgens KPN gebruiken consumenten met 4G fors meer data.

Het 4G-netwerk van KPN is vanaf vandaag beschikbaar in vrijwel heel Nederland, zo heeft de provider laten weten. In zo'n 15 maanden heeft KPN een vrijwel landelijk dekkend 4G netwerk weten op te bouwen. Daarmee is KPN eerder dan de concurrentie: T-Mobile en Vodafone verwachten pas begin 2015 overal 4G aan te kunnen bieden. Tele2 begint zelfs pas eind dit jaar met de uitbouw van een eigen 4G-netwerk. .

Sluit je op dit moment een abonnement bij KPN af, dan zit mobiel internet 4G vrijwel altijd inbegrepen bij je bundel. Ook bij KPN-dochters Hi, Telfort en Simyo is het nu mogelijk voor 4G te kiezen. Met 4G zijn veel hogere datasnelheden mogelijk. Zo kun je tot wel tien keer zo snel downloaden en uploaden als via 3G.

Hoger dataverbruik

Volgens KPN consumeren klanten met 4G ook veel meer data onderweg. Zo ligt het totale datagebruik bij 4G abonnementen 2,5 tot 4 keer zo hoog als bij 3G gebruikers, en er wordt 70% meer video gestreamed dan via 3G. In totaal zijn er inmiddels iets meer dan één miljoen 4G abonnementen afgesloten bij KPN. Dat betekent echter niet dat al deze klanten ook daadwerkelijk 4G gebruiken. 4G zit inmiddels inbegrepen bij de meeste KPN-abonnementen, maar niet alle smartphones ondersteunen het snellere mobiele internet.

Andere frequenties

KPN gaat de komende maanden door met het uitbouwen van zijn 4G-netwerk. Het bedrijf gaat in de toekomst ook de 1800MHz en de 2600Mhz frequenties meer inzetten. Daarmee is het mogelijk hogere snelheden en grotere capaciteit te bieden in steden en andere dichtbevolkte gebieden. Tot nu toe maakt KPN nog vooral van de 800MHz band gebruik voor 4G.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden