Vergelijk 3.026.198 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

KPN heeft uitrol 4G-netwerk bijna afgerond

Door ,

Eerder dan verwacht heeft KPN het 4G-netwerk in Nederland vrijwel volledig uitgerold. Er zijn nu bijna geen plekken meer waar je géén snelle 4G-verbinding kan krijgen. De komende tijd hoopt KPN de nog overgebleven uithoeken van Nederland ook van 4G te voorzien.

KPN is zo goed als klaar met het uitrollen van 4G in Nederland. De telecomprovider heeft de handjes de laatste paar maanden flink laten wapperen, want met uitzondering van Zeeuws Vlaanderen heeft iedereen in Nederland de beschikking over het razendsnelle 4G-netwerk van KPN. Dat zou eigenlijk pas over een aantal maanden het geval zijn. Op de 'KPN Coveragechecker' valt te zien dat Nederland nu vrijwel geheel groen kleurt.

Voorsprong op de concurrentie

Zowel Vodafone als T-Mobile hebben hun 4G-netwerk nog niet in heel Nederland online. Dat moet het komende halfjaar wel gebeuren, maar als je nu een abonnement wil waarbij je altijd 4G-verbinding hebt, zul je voor KPN moeten kiezen. Het geeft KPN een belangrijk voordeel op de concurrentie, al zijn de pittige prijzen die het bedrijf hanteert voor sommige mensen nog steeds een obstakel. Het maakt de borstklopperij van KPN uit het persbericht er natuurlijk niet minder om, bij monde van Jacob Groote, directeur Mobiele Netwerken:

'We werken hard om 4G voor bijna heel Nederland te realiseren. Zo zijn de afgelopen periode wekelijks meer dan 100 sites omgezet naar 4G. En dat hebben vele honderden KPN medewerkers voor elkaar gekregen, 14 maanden nadat we zijn begonnen met het ombouwen van de eerste 4G masten in Groot-Amsterdam in februari vorig jaar. Een prestatie van internationale allure, durf ik te stellen.'

Komende tijd wordt door KPN het netwerk in Vlissingen nog verder uitgebreid, zodat het daadwerkelijk van een 'landelijk dekkend netwerk' kan spreken.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden