Vergelijk 3.020.302 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Screenshots BlackBerry 10.3 update lekken uit

Door ,

BlackBerry 10 krijgt binnenkort wederom een grote update, zo blijkt uit screenshots van een uitgelekte interface. BlackBerry 10.3 brengt een licht aangepast design en enkele nieuwe features met zich mee.

Een nieuwe update voor BlackBerry 10 met versienummer 10.3.0.140 is uitgelekt. Het gaat waarschijnlijk om de volgende gote update voor  BlackBerry's smartphones. BlackBerry 10.3 wordt vermoedelijk binnen enkele weken uitgerold voor alle BlackBerry 10-smartphones, waaronder de BlackBerry Z30, de BlackBerry Q10 en de BlackBerry Q5.

De update lijkt vooral veel kleine wijzigingen aan de interface te bieden. Zo is de zwarte box rondom icoontjes op het homescreen nu verdwenen, en het toetsenbord heeft een nieuwe optie voor een zwart/rode-look. Ook de Muziek-app en de knoppen zijn vernieuwd. Daarnaast is er een nieuwe 'Intelligent Assistant'-app die het mogelijk maakt je smartphone te bedienen met stemcommando's, al lijkt de app nog niet te werken in de uitgelekte versie van de update.

BlackBerry 10.3 screenshot BlackBerry 10.3 screenshot BlackBerry 10.3 screenshot BlackBerry 10.3 screenshot BlackBerry 10.3 screenshot BlackBerry 10.3 screenshot BlackBerry 10.3 screenshot BlackBerry 10.3 screenshot

Ook maakt BlackBerry 10.3 nog meer gebruik van ingebouwde sensoren. Zo gaat het scherm van een BlackBerry 10-toestel automatisch uit als het toestel ondersteboven of in een broekzak zit, om energie te besparen. Ook is de responsie verbeterd: apps worden nog sneller geopend en gesloten zodat het gebruik van BB10 vlotter voelt. In de camera-app is het nu mogelijk om te kiezen tussen 30 en 60 fps voor video's met een resolutie van 720p.

BlackBerry 10.3 screenshot BlackBerry 10.3 screenshot BlackBerry 10.3 screenshot BlackBerry 10.3 screenshot

BlackBerry 10.3 downloaden

De BlackBerry 10.3 update voor de BlackBerry Z10 is zelfs al online gezet door een gebruiker, en kan nu al gedownload worden. Dat is vanzelfsprekend wel op eigen risico: het gaat om een niet-definitieve versie van de update, waardoor mogelijk bestanden verloren kunnen gaan bij de installatie. De verwachting is dat de definitieve versie van de update binnen enkele weken beschikbaar zal zijn.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden