Vergelijk 2.555.799 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Apple's iOS 7.1 update beschikbaar voor iPhone

Door , - 5 reacties

Goed nieuws voor bezitters van een iPhone: de eerste 'grote' update voor iOS 7 kan vanaf nu gedownload worden. Met iOS 7 wordt CarPlay toegevoegd, en er zijn kleine aanpassingen doorgevoerd in het design.

Apple's iOS 7.1 update is vanaf vandaag beschikbaar voor de iPhone 5S, iPhone 5C, iPhone 5, iPhone 4S en iPhone 4. De update kan zowel over-the-air via je iPhone als via iTunes gedownload worden. Je ontvangt automatisch een berichtje als je de update kunt downloaden. De update is een paar honderd MB groot.

CarPlay

iOS 7.1 voegt CarPlay toe, een nieuwe en versimpelde interface die het makkelijker maakt om je iPhone in de auto te gebruiken. CarPlay is beschikbaar voor de iPhone 5, iPhone 5C en iPhone 5S, maar werkt alleen in auto's die Apple's software onderstuenen. Onder andere Volvo, Ferrari, Ford en BMW zullen CarPlay ondersteunen.

Apple iOS 7.1 update

Snellere iPhone 4

De grootste verbeteringen zijn er waarschijnlijk voor iPhone 4 gebruikers. Na het installeren van iOS 7 klaagden vele bezitters van deze 'oude' iPhone dat hun toestel opeens een stuk minder goed liep. De iPhone 4 zou trager zijn geworden na de nieuwe versie van iOS. Met iOS 7.1 wordt dat aangepakt, en volgens Apple zou de iPhone 4 weer een stuk vlotter moeten voelen.

Aangepast design

Daarnaast voert de update talloze kleine aanpassingen door aan de interface van iOS 7. Apple lanceerde een compleet nieuw design voor iOS vorig jaar, maar sommige aspecten van die nieuwe look werden flink bekritiseerd. Met iOS 7 worden enkele van deze pijnpunten aangepakt. Zo is de Shift-knop op het iPhone-toetsenbord verbeterd, en er zijn verbeteringen in de Telefoon-app gemaakt. Bij de Toegankelijkheids-opties in Instellingen kun je nu kiezen voor meer contrast en donkerdere achtergrondkleuren in bepaalde apps.

Herstartproblemen verleden tijd

Tot slot zijn er vooral veel kleine verbeteringen doorgevoerd. Ook achter de schermen zou er veel zijn verbeterd. iOS 7 zou nu een stuk stabieler moeten lopen, en het probleem van 'random reboots' zou zijn opgelost. Sommige gebruikers van de iPhone melden na het installeren van iOS 7 dat hun toestel soms opeens herstartte, maar dat probleem zou met iOS 7.1 niet meer moeten voorkomen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden