Vergelijk 3.033.963 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung maakt plannen Android 4.4 KitKat update bekend

Door ,

Een flink aantal Samsung-smartphones en -tablets zullen de komende weken worden bijgewerkt naar Android 4.4 KitKat, zo heeft Samsung USA vandaag bekend gemaakt. Of de updates ook naar Nederland komen is nog onduidelijk.

Vrijwel alle topmodellen die Samsung vorig jaar heeft uitgebracht zullen een update krijgen naar Android 4.4 KitKat. Ook toppers die meer dan een jaar oud zijn, zoals de Samsung Galaxy S III, zullen nog bijgewerkt. Het vandaag vrijgegeven lijstje komt van Samsung USA, en biedt dus geen garantie dat we de updates ook in Nederland zullen ontvangen. Of en wanneer de Samsung-updates in Nederland beschikbaar zullen zijn is nog onbekend. 

Het lijkt erop dat goedkopere Samsung-smartphones, zoals de Galaxy Core en de Galaxy Ace 3, voorlopig geen updates naar Android 4.4 KitKat zullen ontvangen. Wellicht dat die plannen veranderen als Samsung zijn Europese updateplannen bekend maakt, aangezien Samsung's middenklassers en budgettoestellen hier een stuk populair lijken te zijn. Alle Samsung-smartphones waarvoor een Android 4.4 update bevestigd is:

Nieuw in Android 4.4 KitKat

Android 4.4 KitKat is een relatief kleine update die vooral verbeteringen achter de schermen doorvoert. Google's mobiele besturingssysteem zou nog soepeler moeten lopen nadat je de update hebt gedownload. Ook is er een nieuw 'Location Menu' toegevoegd door Samsung, en er zijn enkele kleine aanpassingen gemaakt in de interface. De updates worden de komende weken geleidelijk uitgerold.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden