Vergelijk 3.064.194 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

LG G2 Mini onthuld: forse Mini met 4,7 inch scherm

Door ,

LG heeft zojuist de G2 Mini onthuld, een kleinre versie van de populaire LG G2. Echt klein kun je de G2 Mini niet noemen: het toestel heeft nog altijd een scherm van 4,7 inch.

De LG G2 Mini past in een trend van compacte versies voor populaire smartphones. Nadat vorig jaar al de Samsung Galaxy S4 Mini, de HTC One Mini en de Sony Xperia Z1 Compact verschenen, heeft LG vannacht een kleinere versie van de G2 onthuld. De LG G2 Mini is vanaf april in Nederland verkrijgbaar, voor een nog onbekende adviesprijs.

De LG G2 Mini heeft hetzelfde design als zijn grote broer: kleine randen rond het scherm, met plaatsing van de power- en volumeknoppen achterop het toestel in plaats van aan de zijkant. Met deze 'back button' zou de G2 Mini, net als de LG G2, volgens LG gemakkelijk met één hand te bedienen moeten zijn.

Guest Mode

Het toestel loopt op Android 4.4 KitKat, maar is daarnaast weer voorzien van unieke LG-software. Zo is er bijvoorbeeld 'Guest Mode', een speciale modus waar je de G2 Mini in kunt zetten. In deze modus bepaal jij waar iemand toegang tot heeft: leen bijvoorbeeld je toestel uit aan je kinderen om ze games te laten spelen, zonder dat ze per ongeluk mailtjes versturen aan je baas. 

LG G2 Mini

Kleiner, maar nog steeds groot

Echt 'Mini' kun je de G2 Mini overigens niet noemen: met een 4,7 inch scherm heeft LG's compacte topmodel een scherm dat even groot is als bijvoorbeeld de HTC One. Het scherm van de G2 Mini is daarmee een stuk groter dan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S4 Mini en de Sony Xperia Z1 Compact, die het met schermen van 4,3 inch moesten doen.

Wel heeft LG de randen rondom het scherm (de 'bezel') van de G2 Mini erg klein weten te houden. Daardoor is de G2 Mini slechts 130 millimeter hoog en 66 millimeter breed. Ter vergelijking: daarmee is LG's nieuwe smartphone ongeveer even groot als de Z1 Compact, die 127 millimeter hoog en 65 millimeter breed is. Dit terwijl het scherm van de G2 Mini dus 0,4 inch groter is. 

LG G2 Mini

LG G2 Mini specificaties

Qua specificaties is de G2 Mini helaas niet zo krachtig als zijn grote broer. Dat is een tegenvaller, aangezien de onlangs verschenen Xperia Z1 Compact bewees dat je de beste hardware ook in een kleinere behuizing kunt stoppen. Dat betekent niet dat de G2 Mini niet óók krachtig is: het toestel heeft een quad-core processor en ondersteunt mobiel internet via 4G. De belangrijkste G2 Mini specificaties op een rijtje:

  • 4,7 inch IPS LCD-scherm met qHD-resolutie van 540x960
  • 1,2 GHz quad-core processor, 1 GB werkgeheugen
  • Loopt op Android 4.4 KitKat, met LG's Guest Mode en andere extra's
  • 8-megapixelcamera achterop, 1,3-megapixelcamera voorop
  • 8 GB opslagruimte ingebouwd, uitbreidbaar met microSD-geheugenkaarten
  • Ondersteunt mobiel internet via 4G

De LG G2 Mini is vanaf april in Nederland te koop, en zal verkrijgbaar zijn in het zwart en wit. Een G2 Mini adviesprijs is nog onbekend, maar zal gezien de specificaties vermoedelijk zo rond de 300 tot 400 euro liggen. Volgende week kun je een uitgebreide LG G2 Mini hands-on preview verwachten op GSMinfo.nl. 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden