Vergelijk 2.751.472 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

LG onthult L III-serie met L40, L70 en L90

Door ,

LG brengt drie nieuwe budgetsmartphones uit de komende maanden. De LG L40, L70 en L90 zijn onderdeel van de 'L Series III', de derde generatie van LG's budgetreeks.

LG heeft vannacht de L II-serie onthuld, een nieuwe generatie voor LG's populaire budgetsmartphones. Het Koreaanse bedrijf heeft als eerste de L40, de L70 en L90 getoond, maar de verwachting is dat we de komende maanden nog meer toestellen in de serie zullen zien. Alle toestellen lopen al direct op Android 4.4  KitKat, en zijn voorzien van prima hardware en een laag prijsje.

LG L90 specificaties

De LG L90 is het topmodel uit de serie, en heeft het grootste scherm en de krachtigste hardware. Het toestel heeft een 4,7 inch IPS-scherm met een resolutie van 540x960 pixels, en een 1,2 GHz quad-core processor met 1 GB werkgeheugen. Achterop zit een 8-megapixelcamera, voorop een 1,3-megapixelcamera. Er is 8 GB opslagruimte, met ruimte voor uitbreiding met microSD-geheugenkaarten. De (verwijdbare) batterij heeft een vrij forse capaciteit van 2540 mAh.

LG L Series II met L40, L70 en L90

LG L70 specificaties

Eén stapje lager zit de LG L70, voorzien van een 4,5 inch IPS-scherm met een resolutie van 800x480 pixels. De processor in de LG L70 is een 1,2 GHz dual-core, met 1 GB werkgeheugen en 4 GB opslagruimte. De camera achterop is ofwel 8 of 5 megapixel, afhankelijk van welk model LG hier uit brengt. Voorop zit een VGA-camera. De accu is wederom relatief groot, met een capaciteit van 2100 mAh.

LG L40 specificaties

LG's ultieme budgetmodel is de LG L40. Het toestel heeft een 3,5 inch scherm met een resolutie van 320x480 pixels. Er zit een 1,2 GHz dual-core processor met 512 MB werkgeheugen in, en 4 GB opslagruimte. De LG L40 heeft enkel een camera achterop, van 3 megapixel. De accu heeft een capaciteit van 1700 ofwel 1540 mAh, afhankelijk van het model dat LG hier uit brengt.

Android 4.4 KitKat

De drie nieuwe LG-smartphones zijn al direct voorzien van Android 4.4 KitKat, de nieuwste versie van Google's mobiele besturingssysteem. Dat is een aangename verrassing: veel andere budgettoestellen lopen vaak een paar versies achter. Android 4.4 is geoptimaliseerd om beter dan ooit te lopen op goedkope hardware, wat een extra voordeel zou moeten zijn voor de L40, L70 en L90.

QuickWindow

De toestellen ondersteunen boven LG's QuickWindow-covers, speciale hoesjes met een kijkvenster voorop. Op dat kijkvenster kunnen kleine widgets getoond worden, zodat je snel even je mail of het weer kunt checken zonder je L III-toestel volledig uit stand-by te hoeven halen. Toestellen als de LG G2 boden eerder al deze QuickWindow-covers.

Mobile World Congress

De LG L40, L70 en L90 zullen voor het eerst te zien zijn op het Mobile World Congress, dat volgende week van start gaat in Barcelona. Of en wanneer de nieuwe LG's in Nederland te koop zullen zijn is nog onbekend. Aangezien voorgaande toestellen uit de Optimus L-serie altijd wel Nederland bereikten, hopen we volgende week meer te horen over een Europese release voor de toestellen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden