Vergelijk 2.719.606 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Eerste Nokia met Android verschijnt deze maand'

Door ,

Iets wat niemand had verwacht lijkt deze maand toch te gaan gebeuren: Nokia en Microsoft brengen eind deze maand een smartphone uit die loopt op Android. Volgens betrouwbare bronnen wordt het toestel op het Mobile World Congress in Barcelona onthuld.

Nokia onthult binnen enkele weken een Android-smartphone, zo heeft de Wall Street Journal uit betrouwbare bronnen vernomen. Het toestel wordt waarschijnlijk onthuld op het Mobile World Congress, dat eind februari in Barcelona plaatsvindt. Geruchten over Nokia's Android-smartphone zijn de afgelopen weken al vele malen opgedoken, maar werden door velen afgedaan als iets dat nooit zou gebeuren. De Wall Street Journal draagt echter enkele redenen aan waarom het wél zal gebeuren.

Mobiele winst voor Microsoft

Nokia's mobiele divisie wordt binnen enkele weken overgenomen door Microsoft, en als er één bedrijf is waar Microsoft flink mee concurreert dan is het Google wel. Dat Microsoft een smartphone met het besturingssysteem van de concurrent uit zou brengen zou een vrij grote verrassing zijn. Volgens de Wall Street Journal zouden Nokia's Android-smartphone Microsoft helpen om winst te maken op de mobiele markt, nu de verkopen van Windows Phone nog altijd niet zo succesvol zouden zijn als de grote concurrent. Android-smartphones zijn een stuk populairder, en Microsoft hoopt mogelijk mee te liften op die populariteit voor verdere winst. 

Nokia Normandy met Android

Uitgelekte foto's van 'Nokia X' (via @evleaks)

Nokia's Android-appstore

Bovendien is het mogelijk om een Android-smartphone uit te brengen waar Google amper van profiteert. Webwinkel Amazon heeft bijvoorbeeld de Kindle-tablets die lopen op een flink aangepaste versie van Android, waar geen enkele Google-app op terug te vinden is en de Play Store vervangen door Amazon's eigen appstore. De Android-smartphone van Nokia en Microsoft zou ook op een flink aangepaste versie van het besturingssysteem lopen, zonder Google-apps maar met enkele apps van Nokia zoals Here Maps en Mix Radio. Ook zou Nokia een eigen Android-appstore gaan openen.

Budgetmobieltjes

Microsoft en Nokia zouden ook deels voor Android lopen omdat de software beter loopt op hele goedkope toestellen. Zelfs de goedkoopste Windows Phones zoals de Lumia 520 hebben nog altijd een dual-core processor nodig, terwijl goedkope Android-toestellen het met een single-core doen. Daarmee is Nokia's Android-smartphone mogelijk een opvolger voor de Asha-toestellen, hele goedkope mobieltjes met de functionaliteit van een smartphone zoals de Asha 501

'Nokia X' specificaties

Specificaties en verschillende foto's van Nokia's Android-smartphone zijn de afgelopen weken al uitgelekt. Het toestel zou mogelijk de 'Nokia X' worden genoemd, en heeft hetzelfde kleurrijke design dat we inmiddels van Nokia gewend zijn. De Nokia X zou een 4 inch scherm hebben, met een resolutie van 480x800 pixels. De processor zou een Qualcomm Snapdragon 200 zijn. 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden