Vergelijk 2.239.457 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HTC gaat zich richten op goedkopere smartphones in 2014

Door ,

HTC is van plan om zich dit jaar te gaan richten op goedkopere smartphones. Het gaat om telefoons in de prijscategorie van 150 tot 300 dollar. Hiermee hoopt de fabrikant wat marktaandeel terug te krijgen. Het Taiwanese bedrijf draait al twee kwartalen flinke verliezen.

Fabrikant HTC gaat zich in 2014 richten op goedkopere smartphones. Volgens mede-oprichter Cher Wang heeft HTC vorig jaar veel gemist op de middenklassermarkt en wil daar dit jaar verandering in brengen. 'Het probleem van vorig jaar was dat we ons alleen hebben geconcentreerd op het vlaggenschip', aldus Wang.

In plaats daarvan gaat HTC een aantal nieuwe en goedkopere producten uitbrengen. Deze gaan volgens Financieel Directeur Chialin Chang tussen de 150 en 300 dollar (110-220 euro) kosten. De smartphones zullen in alle markten te koop zijn. Wel blijft de fabrikant weg bij de hele goedkope budgetmodellen, aldus Chang.

Nieuw vlaggenschip

Dit betekent niet dat HTC geen nieuwe topmodellen gaat uitbrengen. Volgens Chang gaat het bedrijf binnenkort al een nieuw vlaggenschip aankondigen. Dit is de opvolger van de HTC One en staat in het geruchtencircuit bekend als de HTC M8. Ook wordt er naar verluidt een mini-versie van het nieuwe topmodel uitgebracht; hetzelfde als destijds met de HTC One Mini.

Bron: Reuters

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden