Vergelijk 2.468.378 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

BlackBerry kondigt 10.2.1 update aan met meerdere nieuwe features

Door , - 7 reacties

BlackBerry heeft een nieuwe versie van haar besturingssysteem aangekondigd. BlackBerry 10.2.1 biedt onder andere FM Radio, offline webpagina's bekijken en een vernieuwd scherm bij inkomende gesprekken. De update wordt momenteel wereldwijd uitgerold en is voor alle BlackBerry 10-smartphones beschikbaar.

De Canadese fabrikant BlackBerry heeft via haar blog een nieuwe update aangekondigd. Het gaat om BlackBerry 10.2.1. De update biedt verschillende nieuwe features. Zo kunnen gebruikers van de BlackBerry Q10, BlackBerry Q5 en BlackBerry Z30 met de nieuwe update bijvoorbeeld  radio luisteren.

De update wordt vanaf vandaag wereldwijd uitgerold en zal beschikbaar zijn op alle smartphones die BlackBerry 10 draaien. Wanneer je de update kan downloaden, ligt aan je provider. Simlockvrije toestellen zullen BlackBerry 10.2.1 eerder ontvangen dan branded modellen.

Vernieuwde interface

BlackBerry heeft aardig wat veranderd op het gebied van berichten. Als eerste heeft de fabrikant een pinch-to-zoom beweging in Hub toegevoegd waarmee je gemakkelijk berichten kunt filteren. Ook is het scherm van een inkomend gesprek onder ander genomen. Deze is makkelijker geworden en je hoeft nu alleen maar heen en weer te swipen om een gesprek op te nemen of te weigeren.

Je kunt tevens kiezen om met één handeling het geluid op stil te zetten of een bericht naar de beller te sturen. Een andere nieuwe functie is de mogelijkheid om SMS- of e-mailgroepen aan te maken. Een andere functie die we veel gebruiken is het notificatiescherm. Hoe makkelijk is het dat je deze vanaf BlackBerry 10.2.1 zelf kunt inrichten? Zo kun je kiezen welke dingen erop staan, bijvoorbeeld schermhelderheid en verschillende netwerkverbindingen.

BlackBerry Hub Gesprekscherm Notificatiescherm

Ook offline internetten

Een interessante functie vinden wij de offline browser-modus. Hiermee is het mogelijk om internetpagina's te bewaren en later te bekijken wanneer je geen internetverbinding hebt. Handig wanneer je bijvoorbeeld onderweg bent en je databundel hebt overschreden.

Als laatste heeft BlackBerry een accumonitor toegevoegd die je meer inzicht geeft in de batterijduur, kunnen updates in de toekomst automatisch worden geïnstalleerd en zijn er ook diverse nieuwe Enterprise-features.

We zijn benieuwd hoe de nieuwe update werkt. Heb jij BlackBerry 10.2.1 al op je toestel staan? Laat het ons weten.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden