Vergelijk 2.007.939 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Nieuwe HTC Desire heeft octacore-processor'

Door ,

HTC's volgende Desire-smartphone wordt mogelijk het eerste toestel van de fabrikant met een octacore-processor. Op uitgelekte foto's lijkt de nieuwe Desire bovendien verrassend veel op de iPhone 5C.

HTC introduceert binnenkort een nieuwe smartphone in de Desire-serie, zo blijkt uit informatie die dit weekend verscheen op ePrice. Het zou HTC's eerste smartphone met een octacore-processor zijn. Op enkele uitgelekte foto's is de achterkant en zijkant van het toestel al te zien. HTC lijkt te kiezen voor een plastic design in verschillende frisse kleuren, waardoor het toestel wel wat weg heeft van een dunnere, langere iPhone 5C

Specificaties HTC Desire

Hoewel de Desire-naam wijst op een budgetmodel, zijn de uitgelekte specificaties toch vrij indrukwekkend. Zo zou het toestel beschikken over een 5 inch scherm met een resolutie van 720x1280 pixels, een 8-megapixelcamera, de eerdergenoemde octacore-processor en 1,5 GB aan RAM-geheugen. De nieuwe Desire zou lopen op Android 4.3 Jelly Bean met HTC Sense UI 5.5.

Nieuwe HTC Desire

Nieuwe HTC Desire Nieuwe HTC Desire Nieuwe HTC Desire Nieuwe HTC Desire

Onthulling op MWC?

Het is nog onbekend wanneer de nieuwe HTC Desire onthuld wordt. De kans is groot dat dat eind februari zal gebeuren, op het jaarlijkse Mobile World Congress in Barcelona. Of de nieuwe Desire ook een Nederlandse release krijgt is onzeker, aangezien HTC de laatste tijd wel vaker budgetmodellen uitbrengt die alleen op de Aziatische markt verkrijgbaar zijn.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden