Vergelijk 2.453.481 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

HTC's plan voor Android-updates lekt uit

Door ,

Voor het eerst hebben we een duidelijk overzicht welke smartphones van HTC bijgewerkt zullen worden naar nieuwe versies van Android. Goed nieuws voor de One-familie uit 2013, HTC's vlaggenschepen van 2012 blijven helaas achter.

Een flink aantal recente HTC-smartphones kunnen de komende maanden een update verwachten, als we een uitgelekt overzicht kunnen geloven. De informatie komt van LlabTooFeR, een bron die in het verleden vaker als eerste nieuws had over HTC's updateplannen. LlabTooFeR meldt dat onderstaande plannen nog niet 100% vastliggen, maar dat het een goede indicatie geeft van welke HTC-smartphones de komende maanden bijgewerkt worden.

Updates voor 2013, niet 2012

Vrijwel alle topmodellen van HTC uit 2013 zullen bijgewerkt worden naar de nieuwste versie van Android. De HTC One, One Dual SIM, One Max en One Mini zouden allemaal in februari een update naar Android 4.4.2 en HTC Sense 5.5 kunnen verwachten. Voor de HTC Butterfly en Desire 601 zou in de loop van 2014 ook een update verschijnen.  Bovendien zou de HTC One in het najaar van 2014 nog een update krijgen naar HTC Sense 6.0, tegelijkertijd met wat dan de nieuwste versie van Android zou zijn. De verwachting is dat Sense 6.0 binnenkort wordt onthuld, tegelijkertijd met de 'HTC One Two'.

HTC updateplannen

Voor bezitters van oudere HTC-smartphones vallen de plannen een beetje tegen. Eerder werd al bekend dat de HTC One X en de One X+ op Android 4.2 Jelly Bean blijven haken, en ook voor de HTC One S, One SV en de One V zijn geen updates meer gepland. Het is nog onbekend of HTC's recente budgetmodellen, zoals de Desire 500 en Desire 300, nog updates zullen ontvangen. Aangezien ze ontbreken in het lijstje lijken de vooruitzichten weinig hoopvol.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden