Vergelijk 2.509.834 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Juniper Research: 20 miljoen phablets verscheept in 2013

Door ,

Er zijn afgelopen jaar 20 miljoen phablets verscheept. Deze tussenvorm van telefoon en tablet zijn zo populair dat er in 2018 naar verwachting maar liefst 120 miljoen exemplaren over de toonbank zullen gaan. Dit blijkt uit onderzoek van Juniper Research.

De phablet is officieel razend populair. Uit onderzoek van Juniper Research blijkt dat er in 2013 maar liefst 20 miljoen phablets zijn verscheept. En dit zal de aankomende jaren alleen maar meer worden. In 2018 worden er namelijk naar verwachting 120 miljoen phablets verkocht.

De phablet is een hybride tussen telefoon en tablet met een groot scherm. Hij is handig wanneer je veel onderweg bent en ideaal voor het kijken van video's, spelen van games of heel wat uurtjes internetten. Over de eisen van een phablet is nog wat discussie. De meeste partijen noemen een smartphone al een phablet bij een scherm van 5,1 inch of groter. Juniper Research is echter van mening dat een toestel minimaal 5,6 inch moet hebben om een phablet genoemd te worden.

Een sterke groei

Het afgelopen jaar is de phablet enorm populair geworden en zijn er flink wat smartphones met grote schermen op de markt gebracht. Een goed voorbeeld is de Samsung Galaxy Note-serie. De originele Galaxy Note sloeg langzaam aan en binnen vier maanden waren er 2 miljoen exemplaren verkocht. De nieuwste Galaxy Note 3 haalde de 5 miljoen stuks al binnen een week.

Samsung Galaxy Note 3 serie

Samsung Galaxy Note 3

Ook andere fabrikanten hebben in 2013 een phablet uitgebracht. Zo is er de HTC One Max met 5,9 inch, bracht Huawei de Ascend Mate uit en kwam LG met de gebogen G Flex op de proppen. Ook is er een phablet met Windows Phone 8 genaamd de Nokia Lumia 1520 en is er zelfs een waterdichte phablet: de Sony Xperia Z Ultra.

Maar ook in 2014 gaat de phablettrend inderdaad door. Tijdens CES kondigde Huawei al de opvolger van de Mate aan, namelijk de Huawei Ascend Mate 2 4G en onthulde ook Sony al een nieuwe en betaalbare phablet met de naam Sony Xperia T2 Ultra. Ook de goedkope Nokia Lumia 1320 met 6 inch scherm zal dit jaar op de markt verschijnen. Natuurlijk kunnen we ook weer een opvolger van de Samsung Galaxy Note 3 verwachten.

> Bekijk hier onze Phablets special

Bron: Juniper Research via TechCrunch

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden