Vergelijk 2.468.377 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Gerucht: LG gaat toestellen meteen updaten naar Android 4.4

Door ,

Volgens geruchten gaat LG haar toestellen direct updaten naar Android 4.4 KitKat. De fabrikant slaat Android 4.3 dan over op een aantal smartphones. Het gaat naar verluidt om de LG G Pro Lite, LG Optimus F7, LG Optimus L9 II, LG Optimus Vu II en de gebogen LG G Flex. Het is nog niet bekend wanneer de updates plaats zouden moeten vinden.

Volgens informatie dat gelekt is aan PhoneArena zou LG van plan zijn om een aantal van haar smartphones direct te updaten naar Android 4.4 KitKat. De telefoons slaan daarmee Android 4.2 en/of Android 4.3 over. Volgens het gerucht gaat het om de volgende smartphones: LG G Pro Lite, LG Optimus F7, LG Optimus L9 II, LG Optimus Vu II en de gebogen LG G Flex.

Ook wist de tipgever te vertellen dat de LG Optimus 4X HD blijft steken op Android 4.1.2. Deze zal dus niet meer verder geüpdatet worden. Het is nog niet bekend wanneer de toestellen de update zullen krijgen. Het is ook nog mnaar de vraag of de informatie klopt. We zullen dus nog even moeten afwachten totdat LG hier zelf uitspraken over doet.

LG en Android 4.4 KitKat

LG heeft tot nu toe alleen laten weten dat de LG G2 een update naar Android 4.4 gaat ontvangen. Deze zou eerst volgens geruchten eind deze maand al komen, maar later werd bekend dat de fabrikant de update pas eind maart gaat uitrollen. De LG Nexus 5 en LG Nexus 4 beschikken momenteel al over Android 4.4.

De nieuwste versie brengt een aantal veranderingen met zich mee. Sommige zullen duidelijker zijn dan andere. Zo zitten er veel bugfixes en snelheidsverbeteringen onder de motorkap en gaat het toestel efficiënter om met het werkgeheugen en de accu. De zichtbare veranderingen zijn een nieuwe Telefoon-app, integratie van SMS en Google Hangouts en een nieuw toetsenbord. Ook heeft de interface een make-over gekregen met een nieuwe notificatiebalk.

> Lees hier alles over Android 4.4 KitKat

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden