Vergelijk 2.948.598 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia Lumia Black update uitrol begonnen

Door ,

Een update voor alle Nokia Lumia-smartphones naar de nieuwste versie van Windows Phone rolt vanaf deze week wereldwijd uit. De Nokia Lumia Black-update voegt verscheidene nieuwe features toe, waaronder een veiligrijdenstand en Nokia Glance 2.0.

Goed nieuws voor bezitters van een Nokia Lumia met Windows Phone 8: een flinke update met allerlei nieuwe software rolt vanaf nu uit. De 'Nokia Lumia Black'-update is vanaf vandaag beschikbaar voor Lumia 1020 en de Lumia 925, en binnenkort ook voor de Lumia 520, Lumia 620, Lumia 625, Lumia 720, Lumia 820, Lumia 920. De Lumia Black-update combineert Microsoft's Windows Phone 8-update met enkele nieuwe features van Nokia zelf. 

Windows Phone 8 GDR3

Microsoft's deel van de update, dat 'Windows Phone 8 GDR' wordt genoemd, voegt een veiligrijdenstand toe, waarmee bepaalde features kunnen worden uitgeschakeld zodra je in de auto stapt. Ook is er meer ruimte voor customizable ringtones, er is een rotatievergrendeling toegevoegd, en het multitasking-menu is verbeterd. 

Nokia Lumia Black update

Bluetooth, verbeterd Glance Screen...

Het beperkte aantal nieuwe features van Microsoft wordt flink goedgemaakt door Nokia. De Finse fabrikant pakt namelijk uit met allerlei verbeteringen en gloednieuwe apps. Zo wordt Bluetooth Low Energy nu ondersteund, zodat je smartwatches en fitness-accessoires met je Lumia kunt gebruiken. Nokia's Glance Screen is nu verbeterd zodat je ook als je Lumia op stand-by staat nog ziet wanneer je updates krijgt, en je kunt nu apps in folders stoppen.

...Beamer, Storyteller...

Nieuw zijn onder andere de Nokia Beamer en Nokia Storyteller-apps. Met Storyteller worden je foto's automatisch gesorteerd op bijvoorbeeld locatie of datum, zodat je een verhaal met je foto's en video's kunt vertellen. Met Nokia Beamer kun je de beelden op je Lumia gemakkelijker doorsturen naar een computerscherm. 

...verbeterde camera-app...

Ook de camera wordt flink aangepakt met de Lumia Black-update. De 'Pro Camera' en 'Smart Camera'-apps van Nokia worden nu gebundeld in een enkele app. De Nokia Lumia 820, 920, 925, 1020 en 1520 krijgen binnenkort ook 'Nokia Refocus', waarmee je achteraf de focus van je foto's kan aanpassen. Daarnaast is er voor de Lumia 1020 onder andere een nieuw 'oversampling algoritme', waardoor er minder ruis is op foto's gemaakt met deze PureView Windows Phone.

...én foto's in RAW

Foto's op de Lumia 1020 kunnen nu ook worden opgeslagen in RAW DNG-formaat, zodat ze ongecomprimeerd en onbewerkt zijn. De bestandsomvang van een RAW-foto is een stuk groter waardoor het geheugen van je Lumia 1020 waarschijnlijk een stuk sneller vol komt te zitten, maar voor echte professionals is dit een fantastische toevoeging. Met de nieuwe Nokia Lumia 1520, die vanaf volgende week in Nederland te koop is, kun je ook foto's in RAW opslaan. 

De update gaat geleidelijk uitgerold worden, waardoor sommige Lumia's en landen nog iets langer moeten wachten. De Nokia Lumia 1020 en Lumia 925 zullen de update als eerste ontvangen, andere Lumia's zijn de komende weken aan de beurt. Je Lumia controleert automatisch of de update al beschikbaar is, maar mocht je zelf willen checken dan kan dat door bij de 'Instellingen' bij 'Phone Update' te kijken. 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden