Vergelijk 2.468.378 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Asus introduceert Zenfone 4, 5 en 6

Door ,

Asus heeft zojuist niet één, niet twee, maar drie nieuwe Android-smartphones onthulde. De Zenfone 4, 5 en 6 zijn goedkope Android-smartphones met prima specificaties.

Op de Consumer Electronics Show heeft Asus in één keer een drietal nieuwe Android-smartphones onthuld. Het gaat om de Zenfone-serie, drie goedkope Android-smartphones met verschillende schermformaten en specificaties maar allemaal met een lage prijs. Het is nog onbekend of de Zenfone 4, 5 en 6 ook in Nederland verkocht zullen worden.

Asus Zenfone 4

De Asus Zenfone 4 is het instapmodel van de serie, en is zoals de naam al aangeeft voorzien van een 4 inch scherm. Ook de andere specificaties zijn niet al te indrukwekkend, totdat je de prijs ziet: in Amerika zal de losse Zenfone 4 verkocht worden voor 99 dollar, omgerekend zo'n 72 euro. Het toestel zal verkocht worden in vijf kleuren: zwart ('Charcoal Black'), wit ('Pearl White'), rood ('Cherry Red'), blauw ('Sky Blue') en geel ('Solar Yellow').

 

Asus ZenFone 4

 • 4 inch TFT-scherm met resolutie van 480x800 pixels
 • 1,2 Ghz dual-core processor, 1 GB RAM-geheugen
 • Opslagruimte onbekend, uitbreidbaar met microSD-geheugenkaarten
 • 5-megapixelcamera achterop, VGA-camera voorop
 • Accu met capaciteit van 1170 mAh

Asus Padfone 5

De biedt een 5 inch scherm met een HD-resolutie van 720x1280 pixels. Ook de camera en processor hebben een upgrade gekregen. Het scherm is voorzien van 'PenTouch' en 'GlowTouch' technologie, wat het volgens Asus mogelijk maakt om de Zenfone 5 met handschoenen aan of met een stylus te gebruiken. De Zenfone 5 kost 150 dollar (omgerekend 110 euro), en zal verkocht worden in het zwart, wit, rood en goud ('Champagne Gold').

Asus ZenFone 5

 • 5 inch IPS LCD-scherm met resolutie van 720x1280 pixels
 • 2 GHz dual-core processor, 1 GB RAM-geheugen
 • Opslagruimte onbekend, uitbreidbaar met microSD-geheugenkaarten
 • 8-megapixelcamera achterop, 2-megapixelcamera voorop
 • Accu met capaciteit van 2050 mAh

Asus Padfone 6

Voor phabletfanaten is er de Asus Zenfone 6. Verrassend genoeg beschikt het toestel over vrijwel dezelfde specificaties als de Zenfone 5, maar dan met een 6 inch scherm. Wel is de accu een stuk groter, en is het toestel bovendien voorzien van een indrukwekkende 13-megapixelcamera. Ook de Zenfone 6 is laaggeprijsd: 199 dollar, omgerekend 145 euro. De Asus Zenfone 6 zal verkrijgbaar zijn in het zwart, wit, rood en goud.

Asus ZenFone 6

 • 6 inch IPS LCD-scherm met resolutie van 720x1280 pixels
 • 2 GHz dual-core processor, 1 GB RAM-geheugen
 • Opslagruimte onbekend, uitbreidbaar met microSD-geheugenkaarten
 • 13-megapixelcamera achterop, 2-megapixelcamera voorop
 • Accu met capaciteit van 3230 mAh

Alle drie de Zenfones lopen op Android 4.3 Jelly Bean, maar Asus belooft spoedig een update naar Android 4.4 KitKat uit te brengen. Ook introduceert Asus de nieuwe ZenUI, een compleet nieuwe Android-interface die volgens de fabrikant aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk is. 

Nederlandse releasedatum?

Of en wanneer de Asus Zenfones naar Nederland komen is nog onbekend. Eerdere Android-smartphones van Asus, zoals de Padfone Infinity 2, zijn slechts in beperkte mate hier verkrijgbaar. Mochten de Zenfone 4, 5 en 6 voor een vergelijkbare prijs in Nederland verkocht worden, dan kunnen het wel eens hele aantrekkelijke Android-toestellen blijken.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden