Vergelijk 3.073.561 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei Ascend Mate 2 4G onthuld: phablet voor budgetprijsje

Door ,

Huawei heeft zojuist de Ascend Mate 2 4G onthuld, een opvolger van Huawei's eerste phablet. De Ascend Mate 2 4G heeft onder andere een krachtigere processor en een aangepast design. Het is nog niet bekend wanneer het toestel naar Nederland komt.

De Huawei Ascend Mate 2 4G is de tweede phablet van de Chinese fabrikant. Het is de opvolger van de eerste Ascend Mate, die vorig jaar verscheen. De Mate was één van de grootste Android-smartphones van 2013, en ook de Mate 2 4G heeft een flink formaat. Met een scherm van 6,1 inch weet Huawei zelfs de Galaxy Note 3 te overtreffen.

Huawei Ascend Mate 2 4G specificaties

Opvallend genoeg heeft Huawei nauwelijks iets veranderd aan de specificaties van de Ascend Mate 2 4G. Het scherm van het nieuwe model is even groot als dat van de Ascend Mate (6,1 inch), en heeft zelfs precies dezelfde resolutie van 720x1280 pixels. Die resolutie valt een beetje tegen, aangezien er de afgelopen maanden een flink aantal toestellen verschenen met een Full HD-resolutie van 1080x1920 pixels.

Huawei Ascend Mate 2 4G Huawei Ascend Mate 2 4G Huawei Ascend Mate 2 4G Huawei Ascend Mate 2 4G Huawei Ascend Mate 2 4G Huawei Ascend Mate 2 4G Huawei Ascend Mate 2 4G Huawei Ascend Mate 2 4G Huawei Ascend Mate 2 4G Huawei Ascend Mate 2 4G

Wel nieuw is dat de Ascend Mate 2 4G internetten via hoge snelheden ondersteunt. Zo heb je overal razendsnel 4G-internet. Ook het design is aangepast: de bolle onderkant van de eerste Mate is vervangen door een plattere achterkant. Bovendien is de Mate 2 4G ook nog eens een stuk dunner, met een dikte van slechts 9,5 millimeter. Volgens Huawei is het toestel nog steeds compact genoeg om met je duim te kunnen bedienen, ondanks het grote scherm.

Een ander aspect waar Huawei erg trots op zegt te zijn is de batterijduur. Volgens Huawei gaat de accu van de Ascend Mate 2 4G tot wel twee keer zo lang mee als sommige andere smartphones, waardoor je het toestel moeiteloos twee tot zelfs vier dagen kunt gebruiken zonder te hoeven opladen. De accu zou zelfs zo krachtig zijn dat het toestel voorzien is van 'reverse charging': je kunt de Ascend Mate 2 4G gebruiken om de accu van andere smartphones of tablets op te laden!

 Alle Huawei Ascend Mate 2 4G specificaties op een rijtje:

  • 6,1 inch IPS-scherm met resolutie van 720x1280 pixels
  • 1,6 GHz quad-core processor van Qualcomm
  • Loopt op Android 4.3 Jelly Bean met Huawei's Emotion UI 2.0
  • 13-megapixelcamera achterop, 5-megapixelcamera voorop
  • Flinke accu met capaciteit van 4050 mAh

Nederlandse release onzeker?

De Huawei Ascend Mate 2 4G is binnenkort al te koop in de Verenigde Staten. Of en wanneer de Ascend Mate 2 4G in Nederland te koop is is nog onbekend, en ook een adviesprijs ontbreekt nog. Aangezien de Huawei Ascend Mate bij de launch vorig jaar één van de goedkoopste phablets van het moment was, verwachten we dat de Mate 2 4G ook een relatief lage prijs meekrijgt.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden