Vergelijk 2.686.736 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'HTC One+ met Snapdragon 805 verschijnt binnenkort'

Door , - 1 reactie

De opvolger van de HTC One is niet de HTC Two, maar de HTC One+. Het nieuwe topmodel van de Taiwanese fabrikant zou onder andere een krachtigere processor en een nieuw scherm meekrijgen.

De opvolger van de HTC One zal de HTC One+ zijn, zo meldt AndroidRevolution. Eerder dook HTC"s volgende vlaggenschip al op met namen als de HTC M8, de HTC Two, en zelfs de HTC One Two. De One+ naam zou een stuk logischer zijn, aangezien eerder uitgelekte specificaties erop wijzen dat het toestel een relatief kleine upgrade is ten opzichte van zijn voorganger.

HTC One+ specificaties

Op het gebied van specificaties zouden er slechts kleine verschillen zijn met de HTC One. Zo heeft de One+ waarschijnlijk een iets groter 5 inch scherm, met nog steeds een Full HD-resolutie van 1080x1920 pixels. De processor zou een 2,3 GHz Snapdragon 805 van Qualcomm zijn, de krachtigste processor die Qualcomm op dit moment aan kan bieden. De camera zou nog altijd UltraPixel zijn, maar ditmaal 6 of 8 megapixel in plaats van 4 megapixel. Ook zou de HTC One+ voorzien zijn van Android 4.4 KitKat, de nieuwste versie van Android.

HTC One rood, blauw, zwart

De HTC One

Geen knoppen, wel microSD-slot

Het design zou wel zijn aangepast. De HTC One+ zou geen capacitieve knoppen meer hebben onder het homescreen, waardoor er meer ruimte overblijft voor een scherm. Ook zou de One+ een grotere accu hebben met een capaciteit van 2900 mAh, 600 mAh meer dan bij de One. Tot slot zou er een microSD-slot zijn toegevoegd. Eén van de meestgehoorde klachten over de One was dat het geheugen niet uitgebreid kon worden, maar dat zou met de One+ dus worden opgelost.

HTC One+ releasedatum

HTC heeft de afgelopen jaren zijn nieuwe vlaggenschip steeds in februari onthuld, vlak voor of tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. De verwachting is dan ook dat de HTC One+ eind februari onthuld zal worden, met een Nederlandse release niet veel later. 

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden