Vergelijk 3.228.422 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Samsung Galaxy S4 en Galaxy Note 3 krijgen eind januari Android 4.4 KitKat'

Door ,

Samsung zal eind januari Android 4.4 KitKat uitrollen op de Galaxy S4 en Galaxy Note 3, dit meldt de Franse provider SFR. De update naar Android 4.4 brengt onder andere hogere snelheden met zich mee en een vernieuwde interface. De vraag is echter of Samsung die laatste ook zal doorvoeren.

Volgens de Franse telecomaanbieder SFR komt Samsung eind januari of begin februari met de Android 4.4 KitKat voor de Galaxy Note 3 en de Galaxy S4. Of de update ook meteen in Nederland beschikbaar zal zijn, is nog niet bekend. De berichten kloppen in ieder geval met het eerder uitgelekte schema van de fabrikant zelf.

Samsung Galaxy S4Samsung Galaxy Note 3 Jet Black met stylus

Samsung Galaxy S4 en Samsung Galaxy Note 3

Wat is nieuw in Android 4.4?

Android 4.4 KitKat werd eind oktober samen met de LG Nexus 5 aangekondigd. De update brengt een aantal veranderingen met zich mee, waaronder optimalisatie voor goedkopere smartphones, een vernieuwe interface en enkele nieuwe apps.

Het is echter nog maar afwachten welke features Samsung gaat implementeren. De fabrikant heeft natuurlijk haar eigen TouchWiz-interface en zal dus waarschijnlijk niet de nieuwe Google Experience Launcher erop zetten. Ook weten we niet of de nieuwe Hangout-app de SMS-app zal vervangen. Dit is dus nog even afwachten. Wel zal de update bugfixes, een snellere navigatie en betere gebruikerservaring met zich meebrengen.

Beschikbaarheid

De Android 4.4-update is dus eind januari of begin februari in Frankrijk beschikbaar. We hopen dat Nederlandse gebruikers van de Galaxy S4 of Galaxy Note 3 er ook snel mee aan de slag kunnen. We verwachten dat de update in ieder geval in het eerste kwartaal van 2014 beschikbaar is.

Zit jij al met smart te wachten op de Android 4.4 update? En wat zou je graag anders willen zien? Wij zijn benieuwd!

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden