Vergelijk 2.683.659 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

LG gaat BlackBerry Messenger meeleveren op smartphones

Door ,

BlackBerry Messenger voor Android heeft er een belangrijke partner bij: LG gaat de messaging-app binnenkort meeleveren met smartphones, als eerste met de G Pro Lite.

LG en BlackBerry zijn een samenwerking gegaan, waarbij BlackBerry Messenger voorgeinstalleerd zal worden op smartphones van LG. Het eerste LG-toestel met BBM is de LG G Pro Lite, een goedkope phablet. Welke andere LG-smartphones voorzien worden van BBM is nog onbekend.

BBM voor Android en iOS

BlackBerry Messenger is sinds kort ook verkrijgbaar voor Android en iOS. De messaging-app was enkele jaren geleden ontzettend populair in Nederland en heeft sindsdien veel van zijn populariteit hier verloren. In opkomende markten zou BBM echter nog altijd zeer populair zijn: na de introductie van BBM voor Android en iOS maakte BlackBerry bekend dat de dienst meer dan 70 miljoen actieve gebruikers heeft. De app kan gratis gedownload en gebruikt worden door iedereen met een iPhone of Android-smartphone.

LG G Pro Lite

LG G Pro Lite specificaties

De LG G Pro Lite is een goedkope phablet van LG, en is een budgetversie van de Optimus G Pro. De G Pro Lite beschikt onder andere over een 5,5 inch IPS LCD-scherm met een resolutie van 540x960 pixels, een 1 GHz dual-core processor, en een 8-megapixelcamera. Het toestel wordt bovendien geleverd met een stylus, waardoor het volgens BlackBerry de ideale smartphone is om berichtjes mee te versturen.

Het is nog onbekend of de LG G Pro Lite in Nederland verkocht gaat worden. Het toestel zou vooral gericht zijn op opkomende markten, met releases in Zuid-Amerika, Rusland en het Midden-Oosten. Een Europese release staat voorlopig nog niet in de planning, maar wellicht horen we daar begin 2014 meer over.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden