Vergelijk 2.803.876 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung overweegt Android 4.4 update voor goedkopere smartphones

Door ,

Samsung denkt erover na om een aantal van haar goedkopere telefoons te updaten naar Android 4.4 KitKat. De nieuwe update gaat handiger om het besturingssysteem en kan daardoor ook op goedkopere modellen draaien. Het gaat onder andere om de Samsung Galaxy S4 Mini, Samsung Galaxy Ace, Samsung Galaxy Core en Samsung Galaxy Fame.

Samsung overweegt om ook haar goedkopere smartphones te updaten naar Android 4.4 KitKat. Dit blijkt uit een interne memo die in handen is gekomen van SamMobile. Deze bevat een lijst van goedkopere modellen waarvan de fabrikant wil onderzoeken of zij kunnen worden geüpdatet naar Android 4.4 KitKat.

In het document zijn onder andere de Samsung Galaxy S4 Mini, Galaxy Ace 3, Galaxy S III Mini, Galaxy Core en Galaxy Fame te vinden. Of de smartphones daadwerkelijk zullen worden bijgewerkt, is nog niet bekend. Samsung zoekt eerst uit of het kan. Het is dus geen garantie dat je toestel daadwerkelijk een update krijgt.

Samsung en Android 4.4

Android 4.4 op goedkopere smartphones

Google heeft ervoor gezorgd dat de nieuwe KitKat-versie ook op midrange- en budgetmodellen kan draaien. Android 4.4 heeft minder geheugen nodig en kan beter omgaan met slomere processors. We zijn dan ook zeer benieuwd hoe de versie op goedkopere modellen zal draaien.

Eerder werd er al een document ontdekt waarop stond dat Samsung de Galaxy S4, Galaxy Note 3, Galaxy S III en Galaxy Note II gaat updaten naar Android 4.4. Dit moet begin 2014 gebeuren. Tot op heden heeft Samsung zelf nog niets bevestigd.

> Lees hier alles over Android 4.4 KitKat

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden