Vergelijk 3.277.687 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Campagne tegen lopend sms'en in Japan

Door ,

Het is gevaarlijk: lopend sms'en of whatsappen. De Japanse telecomprovider Docomo lanceert daarom een campagne tegen de praktijk en brengt zelfs een app uit die het gedrag moet tegengaan. Overbodig of juist bijzonder nodig?

Het mag geen verrassing heten dat lopen en sms'en soms gevaarlijk kan zijn, net als fietsen combineren met sms'en of autorijden met sms'en dat soms is. We schreven er al eerder over, samen met een mooie instructievideo over sms-etiquette. Dat het gevaarlijk is om te sms'en terwijl je niet doorhebt wat er om je heen gebeurt, krijgen steeds meer mensen door. Ook bij de Japanse provider Docomo hebben ze het licht gezien,Docomo sms'en en zijn ze een grote campagne opgestart om het gevaarlijke gedrag uit te bannen. Grote posters van een mannetje dat naar zijn telefoon kijkt terwijl hij bijna onder een tram loopt, moeten de Japanse consumenten wakker schrikken.

De waarschuwings-app

Naast de grote publiciteitscampagne zet Docomo nog een middel in om consumenten aan te zetten hun leven te beteren: een Android-app. Hij kan vrijwillig worden geïnstalleerd, de provider verplicht het niet. De app waarschuwt gebruikers als hij merkt dat de telefoon wordt gebruikt terwijl de gebruiker aan de wandel is. Het is mogelijk om de waarschuwing af te sluiten, maar na tien seconden verschijnt de waarschuwing dan weer, op de voorwaarde dat je natuurlijk bent blijven wandelen. Het is natuurlijk maar de vraag of veel mensen zich vrijwillig door deze app zullen willen laten storen, maar wij vinden het an sich een goed idee.

Minder aandacht, meer ongelukken

Dat mensen vaker ongelukken veroorzaken, al dan niet eenzijdig, omdat ze met hun smartphone bezig zijn, staat als een paal boven water. Nu we het toch over water hebben, kijk hieronder naar een filmpje van een vrouw die wel heel intensief met haar telefoon bezig is, en daardoor nat gaat, letterlijk én figuurlijk.

Een leuke, af en toe wat melige instructievideo over het sms'en tijdens het lopen vind je hieronder. Er zitten behoorlijk wat rake observaties in, alsmede een paar goede tips. Verplicht kijkvoer dus! Wellicht vermijd je dan in de toekomst een boel irritatie van je medemens of zelfs wel een ongeluk.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden