Vergelijk 2.416.886 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Europese Unie: Groen licht voor overname Nokia door Microsoft

Door ,

De Europese Unie heeft de overname van Nokia door Microsoft goedgekeurd. Dit is goed nieuws voor de partijen. Eerder deze week gaven de Amerikaanse autoriteiten al toestemming. Met de overname van Nokia wil Microsoft sneller toestellen op de markt brengen en zo het aandeel van Windows Phone vergroten.

De daadwerkelijke overname van Nokia door Microsoft komt steeds dichterbij. Eerder deze week gaven de Amerikaanse authoriteiten al toestemming en nu heeft ook de Europese Unie groen licht gegeven. De Europese Commissie ziet geen nadelige gevolgen voor de markt.

De verwachting is dat de deal begin 2014 officieel rond is. Microsoft betaalt ruim 5,4 miljard voor de mobiele divisie en de patenten van Nokia. Met de overname van Nokia wil Microsoft ervoor zorgen dat toestellen sneller op de markt komen. Hiermee hoopt het bedrijf het marktaandeel van Windows Phone te vergroten. Nokia zal zich na de overname gaan richten op hardwarefabrikant voor draadloze netwerken.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden