Vergelijk 2.357.809 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Nokia Lumia GDR3-update in januari 2014'

Door ,

Alle Nokia Lumia-smartphones worden waarschijnlijk vanaf januari voorzien van GDR3, de nieuwste versie van Windows Phone 8. De update voegt verschillende nieuwe functies en features toe.

De update naar GDR3 voor Nokia Lumia's wordt vanaf januari uitgerold, zo laat de Canadese provider Telus weten. Nokia liet in oktober weten dat de update 'begin 2014' beschikbaar zou zijn, maar het nieuws van Telus maakt duidelijk dat we volgend jaar niet lang hoeven te wachten op de update. Telus heeft enkel updates voor de Nokia Lumia 520, Lumia 620 en Lumia 1020 op de planning staan, maar de verwachting is dat alle Lumia's met Windows Phone 8 de update ontvangen.

Wat is er nieuw in Windows Phone 8 GDR3?

GDR3 is de nieuwste update voor Windows Phone 8, en voegt enkele veelgevraagde features toe. Zo kun je nu een rotatievergrendeling aanzetten, zodat je scherm niet begint te kantelen zodra je je smartphone draait. Ook wordt de multitasking UI verbeterd, wordt Bluetooth bijgewerkt naar versie 4.0, en er is een speciale 'Driving Mode' toegevoegd zodat je je smartphone veiliger in de auto kunt gebruiken.

Nokia Lumia GDR3-update Telus

Daarnaast voegt Nokia zelf ook nog wat nieuwe software toe aan de update. De Finse fabrikant bundels de extra features onder de naam 'Nokia Black'; eerder werd de GDR2-update al voorzien van Nokia Amber. Met de update voegt Nokia onder andere verbeteringen toe aan de camera-app, en er komt een nieuwe Storyteller-app. Ook wordt het Glance Screen verbeterd, waarmee je ook als je Lumia op stand-by staat nog kunt zien of je nieuwe notificaties hebt.

Bron: NokiaPowerUser

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden