Vergelijk 2.697.025 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia Asha 501 Dual SIM nu te koop

Door ,

De Nokia Asha 501 Dual SIM is een mobiele telefoon die minder dan 100 euro kost, maar wel de functionaliteit van een smartphone biedt. Het toestel is vanaf deze week in Nederland te koop.

Nokia's nieuwste is een unieke mobiele telefoon: het toestel heeft de prijs van een budgetmobieltje, maar de features van een smartphone. De Asha 501 Dual SIM heeft een stevig maar stijlvol design en een 3 inch touchscreen, met achterop een 3,2-megapixelcamera waarmee je prima foto's en video's zult kunnen maken.

De Nokia Asha 501 Dual SIM kopen kan vanaf deze week bij verschillende Nederlandse webwinkels. Het toestel wordt verkocht in twee kleuren: zwart en wit. Een versie van de Nokia Asha 501 zonder dual-sim zal later dit jaar in Nederland verkrijgbaar zijn.

Nokia Asha 501 Dual SIM specificaties

  • 3 inch LCD-touchscreen met resolutie van 240x320 pixels
  • 3,2-megapixelcamera achterop
  • Loopt op Nokia's Asha OS, met apps voor  Twitter, Facebook, en WhatsApp
  • Ondersteunt dual-sim: altijd bereikbaar op twee simkaarten tegelijkertijd
  • Indrukwekkende accu: gaat tot wel 48 dagen mee op stand-by

Asha OS

De Asha 501 loopt op het nieuwe Asha OS, een besturingssysteem dat speciaal voor Nokia's budgettoestellen is ontwikkeld. Centraal bij Asha OS staat de 'Fastlane', het startscherm waar je in één oogopslag al je notificaties, afspraken en andere belangrijke info ziet. Het Asha OS is verrassend veelzijdig: via Nokia's appstore kun je onder andere WhatsApp, Facebook, Twitter, Bejeweled en Plants vs. Zombies downloaden voor je Asha 501 Dual SIM.

Een voordeel van het Asha OS is ook dat het bijzonder gebruiksvriendelijk is. Waar de meeste smartphones het nauwelijks een paar dagen volhouden voordat je ze moet opladen, heeft de Asha 501 Dual SIM een stand-by tijd van bijna twee maanden. Ook bij actief gebruik zou het toestel nog ruim zeventien uur mee moeten gaan.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden