Vergelijk 1.997.865 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Vodafone komt met WhatsApp-concurrent

Door ,

Vodafone brengt binnenkort een gratis berichtendienst naar Nederland. Die berichtendienst is gebaseerd op Joyn, wat de tegenhanger is van WhatsApp. Wanneer de app in Nederland precies beschikbaar komt is niet bekend.

De populariteit van WhatsApp is mobiele telefoonproviders al jaren een doorn in het oog. Ze zijn al enige tijd bezig met het ontwikkelen van een eigen alternatief, dat door het leven gaat als Joyn. We schreven er al eerder over, maar toen leek het erop alsof het project een stille dood zou sterven. Niets blijkt minder waar, nu Vodafone op het punt staat een eigen app te lanceren die werkt op het Joyn-platform.

Joyn logo

Vodafone Message+

Apple had al een enigszins populaire eigen berichtendienst met iMessage, en ook Google scoort met Hangouts steeds beter. Nu komt daar dus Vodafone's Message+ bij. Over de functionaliteiten kunnen we alvast het volgende zeggen. Het wordt in ieder geval niet mogelijk Message+ vanaf je computer te gebruiken. Verder lijkt de dienst akelig veel op WhatsApp. Je kan berichten, foto's, video's en andere bestanden sturen. Je kan zien wanneer iemand voor het laatst online was. Het is mogelijk groepsgesprekken te starten. Verschil met WhatsApp is dat standaard tekstberichten via SMS gaan, want Message+ is gebaseerd op SMS. Voor aanvullende zaken, zoals video's en foto's, wordt het Joyn-platform gebruikt.

Compatibel met Joyn

Omdat Vodafone de app heeft voorzien van Joyn-ondersteuning, is het compatibel met andere Joyn-apps (die er nu nog niet zijn) van andere providers. Die zijn momenteel nog in ontwikkeling, al leek het erop dat T-Mobile er de brui aan gaf. Dat bedrijf stelde de lancering van een Joyn-chatapplicatie tot nader order uit. Wellicht dat het van oorsprong duitse T-Mobile de app nu een tweede kans geeft.

Bron: Telecompaper

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden