Vergelijk 1.985.561 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Qualcomm introduceert Snapdragon 805 met 4K-ondersteuning

Door ,

De nieuwe Qualcomm Snapdragon 805 is niet alleen de krachtigste processor voor smartphones van het moment, maar ondersteunt ook enkele interessante nieuwe features zoals UltraHD-video's.

De Qualcomm Snapdragon 800 was al een ontzettend krachtige processor. Deze processor is te vinden in onder andere de LG Nexus 5 en de Samsung Galaxy Note 3, en biedt vier cores die geklokt zijn op maximaal 2,5 GHz. De vandaag onthulde Qualcomm Snapdragon 805 doet daar nog een schepje bovenop, vooral dankzij de ingebouwde Adreno 420 GPU. Deze GPU is tot wel  40% sneller dan de vorige Adreno.

Snapdragon 805: UltraHD-video's, energiezuiniger

De Qualcomm Snapdragon 805 zorgt er niet alleen voor dat je nieuwe smartphones nog soepeler zullen lopen, maar ondersteunt ook enkele nieuwe features. Zo ondersteunt de 805 het afspelen van video's met 4K-resolutie. Met de Snapdragon 800 was het al mogelijk deze UltraHD-video's te maken (mits je smartphone dit onderstuende), maar met de 805 kun je ze nog afspelen ook. Aangezien videodiensten als Netflix vanaf volgend jaar 4K-content aan willen gaan bieden is de krachtigere processor wel zo prettig.

Ook zou de Snapdragon 805 volgens Qualcomm energiezuiniger zijn, en ondersteuning bieden voor mobiel internet via LTE-Advanced met snelheden van maximaal 300 Mbps. Tot slot heeft de Snapdragon 805 een nieuwe camera processor die foto's en video's sneller verwerkt en stabieler opneemt.

Smartphones met Qualcomm Snapdragon 805

Qualcomm zegt de Snapdragon 805 vanaf begin volgend jaar uit te rollen. Waarschijnlijk zullen we dus op het Mobile World Congress, dat eind februari in Barcelona plaats vindt, pas de eerste smartphones met de nieuwe Snapdragon zien.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden