Vergelijk 2.416.886 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nokia's aandeelhouders akkoord met overname door Microsoft

Door ,

De kogel is door de kerk: de mobiele divisie van Nokia wordt definitief overgenomen door Microsoft. De aandeelhouders van Nokia zijn zojuist akkoord gegaan met die overname.

In een speciale aandeelhoudersvergadering van Nokia is het bedrijf zojuist akkoord gegaan met de overname van de mobiele divisie door Microsoft. Nokia en Microsoft maakten hun plannen enkele maanden geleden al bekend, maar aandeelhouders moesten nog hun akkoord geven. Op de vergadering stemde 99,7% van de aanwezige aandeelhouders voor de overname, waarmee deze definitief is.

De overname wordt vanaf begin volgend jaar doorgevoerd. Microsoft neemt dan overigens niet alles van Nokia over: het Amerikaanse bedrijf betaalt ruim 5 miljard euro voor Nokia's Devices and Services-afdeling. Vanaf 2014 zijn de 'Lumia'- en 'Asha'-merknamen eigendom van Microsoft, en mag het bedrijf tien jaar lang de patenten van Nokia gebruiken. Nokia blijft wel bestaan als zelfstandig bedrijf, met onderdelen als bijvoorbeeld de HERE-navigatiediensten.

Nokia's voormalige CEO, Stephen Elop, stapt ook over naar Microsoft. Hij gaat aan de slag als hoofd van Microsoft's apparatendivisie. Ook zijn er geruchten dat Elop kans maakt om Steve Ballmer, Microsoft's huidige CEO, op te volgen. Ballmer vertrekt binnen een jaar bij Microsoft, en Elop zou één van de kandidaten zijn die wordt overwogen als zijn opvolger.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden