Vergelijk 1.985.561 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Landelijke 4G-dekking Vodafone in april 2015

Door ,

Vodafone investeert de aankomende drie jaar 270 miljoen extra en kan daardoor al in het voorjaar van 2015 landelijke 4G-dekking bieden. Op het moment genieten al ruim 500.000 klanten van deze supersnelle verbinding. In het voorjaar van 2014 zal dit uitgroeien tot de helft van Nederland.

Vodafone Nederland heeft in een persbericht laten weten dat de provider de aankomende drie jaar 270 miljoen extrea in netwerkstructuur. Met het extra geld versnelt de provider het uitrollen van het 4G-netwerk en kan heel Nederland in april 2015 al gebruikmaken van 4G.

Ook meldt het bedrijf dat er momenteel al ruim 500.000 klanten zijn die op het 4G-netwerk zitten. Het gaat om de plaatsen Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Maastricht. In april 2014 zal de helft van Nederland al kunnen internetten met hoge snelheden.

4G bij Vodafone

Capaciteit verbeteren

Voilgens Vodafone-CTO Mallik Rao is het ook belangrijk dat er voldoende capaciteit is. "Om 4G-snelheden te kunnen aanbieden, moeten we zorgen dat niet alleen het mobiele netwerk, maar ook de achterliggende verbinding voldoende capaciteit heeft. We versnellen dan ook de verglazing van de verbindingen tussen onze zendmasten en netwerkcentrales.”

Ook gaat de provider aan de slag met het verbeteren van de bestaande 2G- en 3G-netwerken. Bovendien wil Vodafone vaker small cell-technologie gaan inzetten. Hiermee kan het de netwerkcapaciteit nauwkeurig verhogen. Dit is handig tijdens bijvoorbeeld grote evenementen in steden.

Bron: Vodafone

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden