Vergelijk 3.033.696 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Eindelijk je telefoon gebruiken in het vliegtuig

Door ,

Het wordt binnenkort waarschijnlijk mogelijk om je telefoon en andere elektronische apparaten in het vliegtuig te gebruiken. Het is sinds (eer)gisteren niet meer verboden. Nu moeten de luchtvaartmaatschappijen het nog toestaan.

De lans voor het gebruiken van enige vorm van elektrische apparaten in het vliegtuig werd gebroken door de amerikaanse FAA. In de VS was het al enige tijd toegestaan om je telefoon aan te houden, in 'Airplane mode'. Die richtlijn werd eergisteren overgenomen door de Europese versie op de FAA, de EASA. Gisteren deed de Europese Commissie ook nog een duit in het zakje door ook 3G en 4G tijdens de vlucht toe te staan. De weg lijkt daarmee vrij voor consumenten om eindelijk je Facebookstatus te kunnen updaten in het vliegtuig. Maar dat is wellicht wat te vroeg gejuicht.

Vliegtuigmaatschappijen hebben het laatste woord

De Europese Commissie stelt in hun verklaring duidelijk dat consumenten met deze nieuwe richtlijn niet het recht krijgen 3G en/of 4G te gebruiken. Het is aan de luchtvaartmaatschappijen om het gebruik van mobiele verbindingen in hun toestellen toe te staan. Mochten die alsnog unaniem besluiten gegevensverbindingen tijdens de vlucht niet toe te staan, heeft de consument zich daar aan te houden. De luchtvaartmaatschappijen zijn nu dus aan zet.

Het meest waarschijnlijke is dat men zal kiezen voor een premium betaalmodel, waarbij de consument extra zal moeten betalen om van 3G en 4G via een speciale antenne in het vliegtuig gebruik te maken.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden