Vergelijk 1.985.561 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'iPhone 6 krijgt groter, gebogen scherm'

Door ,

Apple zou werken aan nieuwe iPhones met grotere schermen. Ook zou deze iPhone 6 voorzien zijn van een gebogen scherm, wat nieuwe mogelijkheden voor bediening toevoegt.

Hoewel de iPhone 5S en iPhone 5C pas net in de winkels liggen, heeft Bloomberg al meer informatie vernomen over een mogelijke iPhone 6 die volgend jaar gaat verschijnen. Apple zou twee modellen voor de nieuwe iPhone in ontwikkeling hebben, met schermen van 4,7 en 5,5 inch.

Met het laatste model zou Apple de concurrentie aan willen gaan met phablets als de Samsung Galaxy Note 3. Tot nu toe heeft de iPhone steeds een scherm van slechts 3,5 of 4 inch gehad, dus als Bloomberg het bij het juiste eind heeft zien we volgend jaar de grootste iPhone ooit. Dat zou een flinke verrassing zijn: hoewel Android-fabrikanten al een tijdje kiezen voor steeds grotere schermen, houdt Apple vast aan kleinere touchscreens omdat die makkelijker te gebruiken zouden zijn.

Gebogen scherm met nieuwe sensoren

Nog opvallender is dat de nieuwe, grotere iPhones over een gebogen scherm zouden beschikken. Volgens Bloomberg zou het scherm licht buigen bij de randen, vergelijkbaar met de Samsung Galaxy Round en de LG G Flex. Daarnaast zouden er sensoren zijn ingebouwd bij de randen die detecteren hoe hard je op het scherm duwt. De druk die je op het scherm uitoefent zou de actie die je uitvoert bepalen.

Als alles volgens schema verloopt liggen deze nieuwe iPhones vanaf de tweede helft van 2014 in de winkels. Apple's jaarlijkse iPhone-persconferentie vindt meestal in september plaats, waardoor een iPhone 6 release in september of oktober 2014 waarschijnlijk is. Nog even wachten op die grotere iPhone, dus.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden